de emoties van moshik

&moshik

De emoties van Moshik

Moshik Roth. Israëliër. Tweesterrenchef. In 2006 opende hij zijn eerste restaurant, Het Brouwerskolkje**. In 2012 verliet hij Overveen en startte hij samen met Salem Samhoud restaurant &samhoud places** aan de Oosterdokskade in Amsterdam. En in 2018 vond hij zijn zaak en interieur opnieuw uit onder de naam &moshik**.

Het zijn de feiten. Maar Moshik Roth is geen man van de feiten. In zijn ‘cuisine emotional’ zijn herinneringen en emoties de belangrijkste ingrediënten. Moshik: ‘Een hap wekt een reactie op. Eerst in smaak: vind ik het lekker? Niet lekker? Dan misschien een herinnering. Ik wil gasten zo betoveren. Dat iemand de volgende dag wakker wordt en terugdenkt aan een gerecht – daar streef ik naar. Dat gaat om smaak, maar ook om het servies en het interieur. Vroeger kookte ik puur voor die “wow”. Dan sloeg ik soms wat door met alle snufjes en zuren. Dat is nu minder. De innovatie zit in de inspiratie. Eten moet bovenal lekker zijn.’ Dat is de essentie. &moshik neemt je letterlijk mee in het extravagante, creatieve brein van Moshik. De puurheid van smaken en ingrediënten die hij in zijn hoofd samenbrengt en zijn culinaire reizen, lopen over in de ambiance en het interieur van het restaurant. Zijn gerechten zijn een inspiratiebron geweest voor de ongedwongen en karakteristieke charme van het restaurant. Door het creëren van meerdere ruimtes en hoekjes ontstaat er een intieme setting. Moshik: ‘Ik verbind gasten op gastronomisch niveau in &moshik. En grootschaliger doe ik hetzelfde met de gerechten van &samhoud in supermarkten.’ Naast de sublieme smaaksensatie, de persoonlijke beleving is het de excellente service die de gastronomische ervaring compleet maakt. En wil je met de feestdagen eens een keer verrassend vegetarisch dineren? &moshik biedt een overheerlijk vegetarisch menu en is beide kerstdagen geopend.