een week vegetarisch

Nationale Week Zonder Vlees

Van 8 tot 14 maart vindt alweer de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Deze duurzaamheidscampagne is sinds 2018 een jaarlijks terugkerend initiatief, waar deelnemers geïnspireerd worden om een week lang vegetarisch te eten en zo te ontdekken hoe lekker én makkelijk dit kan zijn.

De Nationale Week Zonder Vlees is inmiddels een groot succes in Nederland. Steeds meer Nederlanders doen er aan mee en uit onderzoek blijkt dat de deelnemers gemiddeld 4,7 dagen geen vlees meer eten na de vegetarische week. Ook in de supermarkten werden in 2020 maar liefst 200,4% meer vleesvervangers verkocht tijdens de Week Zonder Vlees dan tijdens een ‘normale’ week. Het initiatief sluit aan bij het groeiende bewustzijn dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. We kiezen steeds meer voor een flexitarisch eetpatroon. De grote milieu-impact van vlees eten speelt hierin een belangrijke rol. De besparing die in een week gerealiseerd kan worden, benadrukt het belang en de relevantie van een dagje minder vlees als nieuwe norm. Wanneer je als volwassene een week geen vlees eet, bespaar je in zeven dagen 101 liter water, 79 km autorijden aan CO2-uitstoot en 770 gram dierenvlees. Een week vegetarisch eten is dus een lekkere én makkelijke manier om bij te dragen aan een beter klimaat. En wie weet bevalt het zo goed, dat je daarna helemaal vega gaat!

De Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 8 tot 14 maart, maar je kunt je nu alvast aanmelden via weekzondervlees.nl. Deelnemers worden op de hoogte gehouden door middel van handige tips en heerlijke vega receptinspiratie. Ook krijg je toegang tot het ‘Nationale Week Zonder Vlees’-magazine dat begin maart verschijnt.