Fête du Champagne

Nederlands grootste champagnesprookje komt terug

Na anderhalf jaar drooglegging is het Fête du Champagne-festival terug als eerste festival van Nederland. Op donderdag 1 t/m zondag 4 juli wordt het Rembrandtpark in Amsterdam wederom omgetoverd tot een Frans sprookje. Speel een potje petanque, sabreer je champagne of geniet van live muziek. Deze Fête du Champagne-editie heeft als thema ‘L’été de l’amour: Summer of love’. Vier samen de liefde en verdwaal in alles wat met champagne, crémant en wijn te maken heeft.

De ‘L’été de l’amour’-editie is dit jaar vooral een feest waarbij voor het eerst in lange tijd gedanst, gesjanst en geproost kan worden op de liefde voor elkaar en voor het leven. Het Franse champagnefestijn wordt gecompleteerd met eersteklas Franse gerechten, bereid door topchefs en Franse foodtrucks. Daarnaast kunnen gasten proeverijen volgen en bekende Franse spellen, zoals petanque. Het festival vindt plaats in het Rembrandtpark in Amsterdam en heeft alles om er een romantisch sprookje te creëren en je in het Franse joie de vivre te wanen.

De champagnes van de volgende huizen staan op het menu (en meer volgt):

  • Bollinger Champagne – de absolute favoriet van James Bond en het Britse koningshuis
  • Ayala – champagnes die alleen van Grand Cru en Premier Cru druiven zijn gemaakt
  • Gremillet – een champagnehuis uit het zuiden van de streek Champagne Côte des Bar
  • Bonnet Ponson – verken de wereld van biologische- en natuurchampagnes.
  • Charles Clément – boetiekchampagne met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Naast champagne zijn er op het festival ook wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden.

Klinkt dit champagnefeest jou als muziek in de oren? Op maandag 7 juni om 11.00 uur start de officiële kaartverkoop. Om de terugkomst van Fête du Champagne te vieren kost een ticket 10 euro (excl. service fee). Daarbij krijg je een coupe glas en een welkomstglas bubbels van Domaine de la Baume. Check de website voor meer info.