zinnenprikkelende haute couture

New in town: Restaurant Bisous

Restaurant Bisous heeft haar deuren geopend aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam! De nieuwe bar-restaurantformule is de creatie van ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen. Bisous, dat ‘kusjes’ in het Frans betekent, brengt een ode aan de zinnenprikkelende haute couture restaurants. Het verleidelijke karakter komt terug op alle vlakken van Bisous; van de look en feel tot en met de keuken. Zo is qua design gekozen voor warme materialen met tijdloze en moderne elementen met als hoofdkleur: diep lippenrood. De menukaart weerspiegelt een samensmelting van bourgondisch Frankrijk met de Zeeuwse gastronomie, waarbij hoogwaardige ingrediënten uit de Noordzee en Zeeuws-Vlaanderen de boventoon voeren. Bisous’ kosmopolitische en verleidelijke uitstraling, in combinatie met een kwalitatief hoogstaand restaurant met bar, maakt het tot een ideale setting voor een onvergetelijke restaurant- en uitgaanservaring in Amsterdam.

De menukaart is een afspiegeling van de roots van Lowie die opgroeide in het restaurant van zijn ouders, Auberge de Moules in het Zeeuws-Vlaamse Philippine. Net als in deze keuken wordt bij Bisous enkel gewerkt met hoogstaande, seizoensgebonden ingrediënten en klassieke kooktechnieken. Op de menukaart staan oerklassieke gerechten, zoals: steak au poivre concassé, kreeft, bouillabaisse, kokkels in pastis en zeebaars. Qua desserts kun je bijvoorbeeld genieten van een feestelijke coupe colonel of een dame blanche. Bisous heeft ook een uitgebreide wijnkaart, die varieert van mooie huiswijnen tot zeer exclusief. De wijnen zijn zorgvuldig samengesteld door sommelier en mede-eigenaar Lowie. Bas en Lowie: ‘Het idee voor Bisous is voortgekomen uit het gemis voor een restaurant waar je meerdere keren per week kan komen. Bij ons kun je zowel uitgebreid dineren en lekker blijven hangen, als pas later op de avond aanschuiven voor cocktails aan de bar. Daarom vind je op de menukaart ook een ruime selectie van barvriendelijke aperitiefgerechten zoals toast kannibaal, oesters, kaviaar en crudité.’

LEES OOK: LOUIS VUITTON IS TERUG IN SAINT-TROPEZ


Interior Couture Design


Bisous is een bron van glamour, intimiteit en een goeie portie sexiness. De internationaal gerenommeerde Belgische Design studio JPMeyer&Co van Jean-Philippe Demeyer heeft getekend voor Bisous’ interieur. Bijna alles is tot in detail speciaal voor Bisous ontworpen en vervaardigd. De hoofdtinten zijn diep lippenrood, goud, warm crème en popart roze. Bisous is een gesamtkunstwerk waar de inspiratie voor het ontwerp begon met drie ramen in Amsterdamse stijl die nog van origine aanwezig waren in het pand. De aankleding in de vorm van objecten en kunst variëren van de in Vlaanderen handgeweven twist op Mondriaan-stof waarmee de muren en het plafond bekleed zijn tot en met de grote lampen in de vorm van rode lippen aan de wanden die gemaakt zijn door Belgische beton kunstenaar Wim Depoorter. Het eerste wat opvalt op de bar zijn de handgeblazen glazen lampen in een scala van kleuren. Een verzameling traplopers is gebruikt voor de stoffering van de banken en het tapijt in het restaurant. ‘We wilden een uitdagend ontwerp creëren wat de tijdgeest en smaak overstijgt, centraal hierbinnen stonden allure en maatwerk. Geen haute couture zoals in mode maar Interior couture’, aldus Demeyer.

Muziek bij Bisous

Bas en Lowie hebben naast gastronomie ook een passie voor muziek. Ze zijn jarenlang actief geweest binnen de Amsterdamse event scene met event concepten zoals Bad Habits, Fleur, Disko, Hush, Tàbú, Oldschooldeephouse & Social Paradise. Muziek is bij Bisous dan ook een van belangrijkste sfeerfactoren. Tijdens het diner zal dit de ambiance versterken en elke donderdag, vrijdag en zaterdag zullen live local DJ’s vanaf 22:00 draaien en hun tunes tot laat de hoofdstad laten borrelen en dansen.

Fotografie: RVDA