HUISELIJK GEVOEL

Nieuw in Amsterdam-Noord: Café Cress

Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord. Bij Café Cress voel je je thuis, alsof je bij familie of vrienden in de woonkamer zit, maar dan wel met goede service en dito eten voor een betaalbare prijs. Cress hanteert een kleine menukaart die iedere week wisselt waarbij de verse producten van de markt leidend zijn. Je kunt bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner.

De menukaart wisselt wekelijks waardoor het altijd verrassend is om hier te komen eten. Team Cress probeert alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. Zelfs de worsten zijn huisgemaakt. En wat niet zelf kan worden gemaakt wordt gekocht bij lokale leveranciers zoals Fromagerie Kef, stadsbakker AS en Zwarts’ Coffee.

Huiskamergevoel

Bij Cress is iedereen welkom. Zo zijn er voor de jongsten veel spelletjes en kleurplaten en de deuren zijn met krijtbordverf beschilderd dus kinderen kunnen hier lekker op de deuren krijten. En voor je viervoeter wordt een bakje water geregeld. Tel hier de service van maître Klepper bij op en je hebt een instant huiselijk gevoel. Klepper is ook verantwoordelijk voor de wijnkaart met hierop toegankelijke wijnen, met een focus op landen dichtbij Nederland, die zowel per glas als per fles kunnen worden besteld. Voor de liefhebber staan er ook een aantal spannende wijnen per fles op de kaart. Als het even kan haalt Klepper de wijn zelf bij de wijnboeren.

LEES OOK: DE VIJF BESTE COCKTAILBARS VAN AMSTERDAM

Ruim terras aan de kade

In de zomer kun je hier heerlijk zitten op het terras aan de kade dat dankzij de ligging op het zuiden de hele dag zon pakt.

Fotografie Nina Balk