sushi-en-asian-streetfood-festival-joy-min

Den Haag en Utrecht

Sushi- en Asian streetfoodfestival JOY

Ook komende zomer kunnen liefhebbers van sushi en Asian streetfood zich in Den Haag en Utrecht weer goed doen aan alle Aziatische lekkernijen, vergapen aan de rijk gedecoreerde stadsparken en genieten van het bijbehorende vermaak. Van 15 tot en met 17 mei serveren tientallen foodtrucks een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische streetfoodgerechten in het Lange Voorhout, waarna het festival van 4 tot en met 6 september een bezoek brengt aan het Utrechtse Griftpark. Sushi & Asian Streetfood festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Festival JOY tovert in mei het Lange Voorhout in Den Haag en in september het Utrechtse Griftpark om tot een bruisende openluchtrestaurants met Asian touch. Hier kun je genieten van allerhande varianten sushi, daarnaast serveren tientallen foodtrucks smaakvol Asian streetfood waaronder Yakitori, Bao Buns, Poké Bowls en Japanse poffertjes. Het drankassortiment bestaat uit verfrissende drankjes, koude biertjes, een goed glas wijn en exotische creaties uit de cocktailbar. Het speelse decor met een bonte verzameling aan vrolijke lampionnen en Japanse parapluutjes maakt de bruisende sfeer compleet.

In de kamers van het karaokehotel kunnen bezoekers zich naar hartenlust vocaal uitleven. In de nostalgische arcadegameroom worden vrienden uitgedaagd voor een spelletje. Relaxen is mogelijk tijdens een yogales of een ontspanningsmassage en hoe je thuis zelf de lekkerste sushi maakt komt aan bod in de sushiworkshop. De avonden worden opzwepend afgesloten door een dj. Voor de kleinste bezoekers is er een kinderprogramma opgesteld met onder andere knutselactiviteiten, theater en spelletjes als mikado en sumoworstelen.   

Fotografie: Peter Lodder fotografie