Taiko Dubai

TAIKO OPENT OFFICIEEL HAAR DEUREN IN DUBAI

Taiko – een van de populairste, bekroonde restaurants in Amsterdam – heeft haar deuren officieel geopend in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai is de eerste internationale vestiging van het restaurant van oprichter en Executive Chef Schilo van Coevorden. Ook is Taiko Dubai het eerste restaurantconcept van een Nederlandse chef dat uitbreidt naar het Midden-Oosten. Een bijzondere aanvulling op de culinaire scene van Dubai!

Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen van het Verre Oosten. Taiko Dubai biedt een sensationeel culinair avontuur door Schilo’s eerdere culinaire ervaringen in de regio. Gasten genieten van regionaal geïnspireerde gerechten met een moderne twist, zoals Wagyu biryani en de populaire sashimi van watermeloen. Het menu bevat gedurfde en elegante gerechten die een perfecte symfonie van smaken opleveren.

Ook de kenmerkende Taiko-cocktails staan op de menukaart, geïnspireerd op een speakeasy uit het centrum van Roppongi. Ook kunnen genieten van verschillende verfijnde bar bites als eersteklas sushi, sashimi, gyoza en speciaal vervaardigde gerechten. Bijvoorbeeld de edamame-hummus met zeewiercrackers, zwarte-knoflookhummus geserveerd met Wagyu-rundvlees, pijnboompitten en shiitake-crackers of oesters Nam Kee (in de tempura-sectie) geserveerd met zoete soja en sesam.

Rechtstreeks uit Taiko Amsterdam, staat Chef Guido Wesselman aan het hoofd van de keuken in Taiko Dubai. Met meer dan twaalf jaar ervaring heeft Chef Guido de wereld rondgereisd en een scala aan culinaire ervaringen opgedaan, waaronder bij het bekroonde Michelin-sterrenrestaurant NAHM in Bangkok, Thailand. Bij Taiko Dubai levert hij de perfecte symfonie van smaken en laat hij gasten genieten van unieke specialiteiten.

Aziatische allure

In overeenstemming met het concept van het restaurant, is het ontwerp van Taiko Dubai geïnspireerd door traditionele Aziatische materialen, formalisme en vakmanschap – in een eigentijdse context. Opvallende designelementen zijn onder andere de open keuken, met als hoogtepunt een op houtskool gestookte robata-grill en een sushibar die onder een hoek van 45 graden in de ruimte is geplaatst om de unieke ambacht van het bereidingsproces te benadrukken. De meeste toonbanken in de zaal zijn afgewerkt met zwarte kiezelstenen, afkomstig uit oude rivierbeddingen in China. Midden in de eetruimte staat een gestileerde ‘boom’ die metaforisch de vier seizoenen vertegenwoordigt – versierd met kersenbloesems in de lente, weelderige groentinten in de zomer en rode eikels in de herfst.