Interview voedingsdeskundige

Celeb wellnesshotel The Ranch Malibu

Bridgette Becker is voedingsdeskundige, holistisch gezondheidsdeskundige en yoga-instructeur. Bij celeb wellnesshotel The Ranch Malibu ondersteunt Bridgette gasten op hun pad naar een evenwichtige en hernieuwde gezondheid van geest, lichaam en ziel.

Kun je je voorstellen aan onze lezers en je dagelijkse activiteiten op The Ranch Malibu beschrijven?

‘Met vijfentwintig jaar ervaring heb ik samengewerkt met pioniers op het gebied van voeding, darmgezondheid, ontgifting en chronische ziekten. Ik ben sinds mijn kindertijd ondergedompeld in de wereld van integratieve gezondheid en heb sinds mijn jeugd veel van de levensstijlprincipes in praktijk gebracht die ik aan cliënten leer. Ik ben opgegroeid in een huis waar maaltijden werden bereid met biologisch geteelde ingrediënten van de kleine boerderij van onze familie. Ziekte werd niet aangepakt door de symptomen te behandelen, maar door de oorzaak te onderzoeken. Bij The Ranch Malibu werk ik met cliënten om verbanden te leggen tussen hun familiale en persoonlijke gezondheidsgeschiedenis, huidige praktijken en behoeften om van ziekte naar welzijn te gaan. Met The Ranch Integrative Health Plan en The Ranch 360 ontmoet ik mensen waar ze zijn om een praktische en haalbare koers uit te stippelen, waardoor een optimale gezondheid binnen handbereik komt en hen de tools wordt geboden om deze te behouden.’

Waarom denk je dat er steeds meer vraag is naar gezonde voeding?

‘Ik heb de afgelopen tien jaar ontdekt dat ik steeds meer cliënten heb die te maken hebben met chronische gezondheidsproblemen en die een verandering in dieet en levensstijl vereisen. Ik denk ook dat mensen erkennen dat gezondheid onze grootste rijkdom is om de beste versie van onszelf te zijn in onze persoonlijke relaties en carrièreambities. Bij iemands pogingen om een lang leven te leiden en ervan te genieten, is het zorgen voor een goede gezondheid van het allergrootste belang.’

Het voedselprogramma in The Ranch Malibu is behoorlijk beperkt. Vind jij dat dit de manier is waarop we elke dag zouden moeten eten?

‘Hoewel er een caloriebeperkt dieet van 1400 kcal per dag wordt aanbevolen, bieden we bij The Ranch Malibu feitelijk een overvloed aan voedsel aan – mensen kunnen zoveel krijgen als ze willen, grotere porties en tweede porties. Het is een keuze als mensen zich aan de voorgestelde 1.400 dagelijkse calorieën willen houden – iedereen heeft verschillende doelen. Eigenlijk zijn we dus niet restrictief op het gebied van de portiegrootte, maar alleen op het soort ingrediënten dat we serveren – we zijn honderd procent plantaardig.’

Intermittent fasting en plantaardig eten lijken momenteel steeds populairder te worden. Wat vind je als voedingsdeskundige van deze aanhoudende trends?

‘Voor vasten zou ik zeggen 12/12, en niet meer dan 16/8. Ik wil altijd dat mensen eetmethoden vinden die energierijk, qua voedingswaarde ondersteunend en duurzaam zijn. Onze lichamen hebben voedsel nodig, en we kunnen niet in een voortdurende staat van reiniging blijven; het zou onze voedingsvoorraden uitputten. Prioriteit geven aan wat we eten, hoeveel, wanneer en hoe zijn allemaal belangrijk. We moeten de spijsvertering optimaliseren om ervoor te zorgen dat ons lichaam de voedingsstoffen daadwerkelijk kan opnemen. Drie maaltijden per dag is ideaal, afhankelijk van de lengte van iemands dag. Een van die maaltijden kan vloeibaar zijn om het spijsverteringsstelsel gemakkelijker te maken. Een dieet boordevol antioxidanten en fytonutriënten helpt ontstekingsprocessen te verminderen die tot ziekten in het lichaam kunnen leiden. Een plantaardig dieet met veel verse bessen en groenten voorziet je van vitamines, mineralen, vezels, fytonutriënten en antioxidanten. Antioxidanten verminderen ontstekingen en vitamines en mineralen zijn co-factoren in letterlijk elke route en functie in het lichaam. Veel mensen hebben een tekort, en veel dagelijkse gewoonten putten ons verder uit. Daarom is het belangrijk om prioriteit te geven aan 7-9 porties fruit en groenten per dag! Een dieet dat rijk is aan groenten en fruit levert een hoog gehalte aan vitamines, mineralen en antioxidanten die ontstekingsremmend van aard zijn. Zeventig procent van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen, dus wat goed is voor de darmen, zal goed zijn voor het immuunsysteem.’

Geloof je echt dat we allemaal moeten bezuinigen op geraffineerde suikers en cafeïne? Zo ja: waarom en wat zou een prima vervangend drankje/snack kunnen zijn als we daar trek in hebben?

‘Ik zou zeker aanraden om de inname van cafeïne, suiker en alcohol met minstens 25-50% te verminderen. Alle drie zullen bijdragen aan de instabiliteit en ontsteking van de bloedsuikerspiegel. Alle drie zullen de stemming, de productiviteit en de prestaties veranderen, en ook de inspanningen op het gebied van slaap- en gewichtsbeheersing beïnvloeden. Het is een goede gewoonte om periodiek je relaties met elk van hen te beoordelen, en als je merkt dat er sprake is van afhankelijkheid, deze te verminderen of een pauze te nemen. Geef je lichaam, zenuwstelsel en hersenen de tijd om te resetten en te herstellen. Groene thee is een veel gezonder alternatief dan koffie. Er zit nog steeds cafeïne in, maar minder en het zit boordevol antioxidanten. Het bevat veel L-theanine, wat daadwerkelijk kan helpen bij het slapen, ervan uitgaande dat je de thee ’s ochtends drinkt. Het gebruik van lekkernijen die zijn gezoet met monniksfruit, allulose of stevia zal helpen om de hunkering naar suiker te beheersen zonder de bloedsuikerspiegel te verlagen. Wat betreft alcohol: streef naar vier tot vijf dagen per week alcoholvrij. Het is verbazingwekkend welk verschil deze veranderingen kunnen maken.’

Rekening houdend met de inflatie: het dagelijks kopen van gezonde en voedzame ingrediënten kan behoorlijk kostbaar zijn. Wat zou je aanraden te doen als mensen geen honderd dollar per dag aan ingrediënten kunnen uitgeven?

‘Gezond en voedzaam eten kan duur zijn, maar we kunnen het ook zuinig doen. Je eigen dressings maken met eenvoudige ingrediënten zoals tahini, citroen en verse kruiden en maaltijden samenstellen met bonen of peulvruchten, granen zoals gierst of boekweit en winterharde groenten is veel goedkoper dan uit eten gaan of bewerkte voedingsmiddelen kopen. Je kunt geroosterde spruitjes en jams in batches koken en een paar keer per week combineren met vis.’