WHISKY

Made by the sea

Whisky is als je het ons vraagt dé drank voor de koude decembermaand. Heerlijk om puur te drinken, maar whisky doet het ook bijzonder goed in sprankelende cocktails of warme chocolade. Het Schotse Talisker liet ons zien hoe gevarieerd whisky kan zijn tijdens een bijzonder diner in het tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. 

Taliskerstaat onder vrouwen bekend als een van de favoriete whisky’s. Waarom? Door de pittige en robuuste doch zachte smaak. In de malt proef je ook de zoetigheid van gedroogd fruit in de mond. Een ideaal geschenk voor de feestdagen, om te krijgen of te geven. 

Made by the sea

De Schotse single malt whisky wordt bij de zee gemaakt, langs de kust van Isle of Skye, een van de meest afgelegen, ruigste, maar mooiste landschappen in Schotland. De drank is van ongekend hoge kwaliteit – en dat proef je, niet alleen wanneer je het puur drinkt. Want ja, met whisky kun je gerechten bereiden en een extra bijzondere touch geven. Zo ondervonden we in Pure C, het tweesterrenrestaurant dat – uiteraard – enkel werkt met de meest kwalitatieve producten – en grappig genoeg direct gelegen is aan zee en het strand van Cadzand. De link met Talisker’s slogan ‘Made by the sea’ is dan ook snel gemaakt!

Weinig whisky’s vertellen het verhaal van hun ontstaan zo goed als Talisker. De geur en smaak brengen je direct naar de ruige omgeving, als een warm welkom van een onstuimige zee. Syrco Bakker is topchef van Pure C en dé man die weet hoe whisky te verwerken in gerechten. Hij verraste ons met bijzondere smaakcombinaties met bijvoorbeeld garnalen, inktvis en coquilles en omdat beeld in dit geval veel meer tot de verbeelding spreekt, zie hier zijn verrukkelijke kunstwerkjes:

Begint het water jou ook al in de mond te lopen? Daarom delen wij hier een recept waarmee je ook thuis geniet van Talisker!

RECEPT: Talisker Campfire Hot Chocolate. Geniet! 

Benodigdheden

  • 50ml Talisker 10 Years
  • 125ml melk (havermelk of melk)
  • 2 eetlepels donker chocoladepoeder
  • 10ml suikersiroop
  • Kampvuurmok
  • 1 grote, geroosterde marshmellow

Voeg alle ingrediënten samen in een melkschuimer en laat opwarmen. Giet het mengsel in de kampvuurmok en maak af met de geroosterde marshmellow. Neem plaats bij de haard en geniet!

Talisker 10 Years Old is verkrijgbaar bij de betere slijterij voor €39,99