Summer food

Zomerse receptinspiratie

Deze zomerse dagen vragen om zomerse recepten voor tijdens een picknick, lunch of diner in de tuin. Daarom delen wij vier heerlijke recepten om lekker van te genieten in de zon!

Quesadilla met kalkoen en avocado

Gesmolten kaas, romige avocado en sappige kalkoen… do we need to say more? Deze quesadilla’s met een salade van geroosterde groenten zijn samen een heerlijk frisse lunch voor een mooie zomerse dag.

Ingrediënten voor 4 porties
Quesadilla’s:

  • 200 g kalkoenfilet
  • 2 stuks avocado
  • 300 g geraspte kaas
  • 20 g verse koriander
  • 1 stuk limoen
  • 1 verpakking Santa Maria Tortilla ORGANIC Whole Wheat Medium (8 pack)

Salade van geroosterde groenten:

  • 300 g wortelen
  • 200 g pastinaak
  • 1 el plantaardige olie
  • 250 g romeinse sla
  • 50 g lente-ui

Dressing:

  • 300 ml zure room
  • 1 zakje Santa Maria Dip Mix American Ranch
  • Salsa
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snijd in stukjes van 2×2 cm. Doe de wortelen en pastinaak vervolgens in een ovenschaal en besprenkel met de olie. Laat ongeveer 25 minuten roosteren tot de groenten gaar zijn. Meng intussen de zure room met de dip mix American Ranch in een kom en zet het daarna opzij.

Haal de groenten uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd de romeinse sla in dikke plakken en snijd de lente-ui in fijne stukjes. Meng de geroosterde groenten in een kom met de romeinse sla, lente-ui en de helft van de dressing. Zet het opzij. Snijd de avocado’s in grove stukken en de kalkoenfilet in kleine stukjes. Meng in een andere kom de avocado, kalkoen, kaas, koriander en het sap van een limoen. Vul elke tortilla met dit mengsel.

Bak de quesadilla’s per twee in een koekenpan zonder vetstof, tot ze aan weerszijden mooi goudbruin zijn. Dien de quesadilla’s op met de geroosterde groenten en de salsa. En voilà, je bent klaar voor een echte Mexican lunch!

Ratatouille plaattaart met zelfgemaakte pesto

Ben je op zoek naar een lekker gerecht voor een mooie zomeravond? Deze plaattaart met groenten en zelfgemaakte pesto is wat je zoekt! De taart ziet er vrolijk uit en is ook nog eens helemaal plantaardig.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen, het sap
  • 80 g pijnboompitten
  • 30 g verse basilicum
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el edelgistvlokken
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes diepvries bladerdeeg 2-3 minuten ontdooien op het aanrecht en verdeel de plakjes vervolgens dakpansgewijs over een met bakpapier beklede bakplaat. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten, terwijl je ze af en toe in beweging houdt, goudbruin. Haal de geroosterde pijnboompitten uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Pluk enkele blaadjes basilicum en houdt achter de hand voor de garnering. Doe de rest van de basilicum met de helft van de pijnboompitten, knoflook, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie en het citroensap in een keukenmachine en mix tot een gladde pesto. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Verdeel de zelfgemaakte pesto over het bladerdeeg maar laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel hier vervolgens dakpansgewijs om en om in een rechte lijn van de ene korte zijde naar de andere korte zijde de plakjes aubergine, courgette en tomaten over. Herhaal deze stap totdat het bladerdeeg bedekt is en je een mooie ratatouille hebt.

Bak de plaattaart 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Haal de plaattaart uit de oven, snijd in stukken en garneer met de overgebleven verse basilicum. Eet smakelijk!

Plaattaart met pompoen, rucola en rode ui

Deze plaattaart is echt een feestje op de eettafel! De pompoen, rucola en rode ui zijn een smaakvolle en kleurrijke combi. Lekker én verantwoord, want de taart is helemaal plantaardig!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kikkererwten uit blik
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 25 g rucola
  • 100 ml water
  • 2 rode uien
  • ½ flespompoen
  • 2 tl ras-el-hanout kruiden

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uit blik uitlekken, spoel ze af onder de stromende kraan en laat uitlekken. Doe 2/3 van de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine samen met de helft van het water en maal dit tot een gladde puree. Voeg het kikkererwtenmeel toe, breng op smaak met zout en peper en mix tot een stevig beslag. Verdeel het kikkererwtendeeg over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwijder de schil van de flespompoen en snijd de flespompoen in zo dun mogelijke plakken. Verwijder de schil van de rode uien en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de overgebleven kikkererwten samen met de ras-el-hanout-kruiden en een scheutje zonnebloemolie in een kom en hussel door elkaar.

Haal de kikkererwtenbodem uit de oven en verdeel hier de plakjes flespompoen en ui over, gevolgd door de kikkererwten. Bak de plaattaart nog 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met rucola.

Taco style kipsalade

Zegt je hart taco’s, maar je verstand salade? Twijfel niet langer en ga voor the best of both worlds! Deze Tex Mex salade met kip breng je heel eenvoudig op smaak met kruiden en de Mexicaanse groenten. Serveer er nacho’s én kaassaus bij voor het echte zonnige Mexicaanse gevoel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

Kruid de kipfilets met de Taco Seasoning mix. Bak de kip in olie aan weerszijden in een medium warme pan tot goudbruin en gaar. Zet apart om af te koelen. Meng de ingrediënten voor de salade met de bonen, tomaten en groene chili. Breng op smaak met zout. Verdeel de salade en de groenten over vier kommen. Snijd de kip en leg mooi decoratief in de kommen. Leg de tortilla chips ernaast. Garneer met koriander en serveer met kaasdip. Enjoy!