5x

populairste kamerplant

Grote kamerplanten zijn hot! Check onze vijf favoriete kamerplanten hier, en het handige: in de zomer verhuis je je kamerplanten gewoon naar je tuin of balkon, zo haal je binnen naar buiten. Let the summer begin!

Monstera

De Monstera, ook wel de gatenplant genoemd, is een zeer eenvoudige plant en ook erg geliefd op kantoor. De naam dankt de plant aan de speciale vorm van het blad. De bladeren zitten ‘vol met gaten’. Het is een zeer sterke kamerplant, die ook prima op een wat donkerdere plek kan staan en niet al teveel water nodig heeft. Een frisgroene plant die ook nog eens een luchtzuiverende werking heeft. De Monstera komt uit Midden- en Zuid-Amerika. Het is een tropische klimplant die enorm hoog kan klimmen.

Calathea

Vooral bekend om de opvallende bladvormen en kleurrijke patronen. De Calathea is ook heel geschikt voor de badkamer, omdat ze van een schaduwrijke, vochtige omgeving houdt. De Calathea groeit van oorsprong in het tropische Zuid-Amerika. 

Strelitzia

De Bird of Paradise, Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant, Vogelkopbloem of Strelitzia is een van de meest exclusieve, bloeiende kamerplanten. Deze prachtige planten komen van oorsprong uit Zuid-Afrika. De plant komt aan zijn bijnaam door de vorm en kleur van de bloemen. Een fantastische plant met sterk, groot blad die de blikvanger in jouw huis kan worden!

Philodendron

De Philodendron, een vertrouwde aanwezigheid in veel huiskamers en kantoorruimtes. Deze kamerplant is al jarenlang bekend bij het grote publiek, maar is nog steeds even populair. Van oorsprong komt deze kamerplant uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Philodendronplanten kunnen worden opgedeeld in twee soorten: klimmers en niet-klimmers. 

Ficus lyrata

Met zijn grote, vioolvormige blad gaat deze Ficus ook wel door het leven onder de Nederlandse naam vioolbladplant. Een redelijk snelle groeier, dus je kunt ‘m ook een maatje kleiner kopen. De tijd doet de rest. De Ficus Lyrata gaat al decennia mee en is een van de meest populaire kamerplanten die verkocht worden. De kracht van de Ficus-familie zit ‘m in de enorme verscheidenheid aan subsoorten die er zijn. Van klein tot groot, met ronde of hartvormige blaadjes en van statig en klassiek tot trendy en hip.

Fotografie: Unsplash / PLANTMOM AMSTERDAM