X BANK

DÉ CREATIEVE HUB VOOR DUTCH DESIGN

X BANK, dé plek voor Nederlandse kunst, mode en design, is een ware metamorfose ondergaan. De conceptstore is namelijk verhuisd en biedt een (nieuw) podium aan vooraanstaande designers van Nederlandse bodem. Al jaren is X BANK een creatief platform waar jong talent en gevestigde namen uit Nederland, de kans krijgen om hun werk te tonen aan het grote publiek. Nu zijn nieuwe talenten en merken als Casper Braat, Skua Studio en Iris Maree te vinden bij X BANK in hartje Amsterdam. Een must visit nu we weer mogen shoppen.

X BANK bevindt zich sinds kort aan de Spuistraat 172. Zo is er een directe verbinding met de energieke hoofdstad en is het winkelen in deze concept store letterlijk laagdrempeliger geworden. En bij een vernieuwde uitstraling hoort ook een lijst aan nieuwe namen voor het repertoire. Zo zijn o.a. Studio Drift, Youngblood Jewelry, Casper Braat, Skua Studio en NISSUE aan de lijst toegevoegd. Ook zijn er nieuwe features te vinden, zoals een zogeheten parfum bar, waar er een nieuw merk is geïntroduceerd: Salle Privée. Daarbij verzorgt een op de muur gemonteerde lp-speler van Wheel By Miniot voor aangename muziek tijdens het winkelen. In de vinylhoek kunnen bezoekers helemaal opgaan in alle lp’s variërende van Motown classics tot recente pophits – deze zijn ook te koop.

Exposities

Sinds het ontstaan van X BANK is de locatie een bestemming geweest voor hedendaagse kunst en worden er diverse kunstexposities gehouden, welke om de drie à vier maanden variëren. Ook nu is er weer werk te zien. Speciaal voor de hernieuwde X BANK maakte Jackie Sleper de Xblue-collectie. Daarnaast zijn de tijger van Iwan Smit en Du Coin Wall Art van Agnes van der Hoek te bewonderen.