zien:

NATAN Couture Collectie FW24

Tijdens het nieuwe coutureseizoen in Parijs presenteerde Maison Natan een verfijnde collectie, geïnspireerd door sculpturale materialen en meesterlijk vakmanschap. De collectie combineert de ultieme elegantie van de jaren vijftig, geliefd bij Edouard Vermeulen, met innovatieve lijnen en vrije lichaamsbewegingen. De aandacht voor draagbaarheid en nauwgezette kwaliteit maakt de ontwerpen aantrekkelijk voor alle generaties, met de vrouw centraal in elk kledingstuk.

De Belgische ontwerper herinterpreteerde klassieke vormen, speelde met licht en onverwachte elementen, en creëerde zo een nieuwe schittering. Door basismaterialen te combineren met “gecoate” stoffen voor glans en luchtige wol voor winterstukken, transformeerde Maison Natan kostbare stoffen. Voorbeelden zijn een organza hemdjurk met rugdecolleté, gecombineerd met een fuchsia wollen en zijden broek en lange aubergine-kleurige handschoenen, en een iconische mohair avondjurk.

Vermeulen benadrukt dit seizoen ingewikkelde constructies zoals hoog getailleerde platte geplooide broeken en broeken van chiffon die om de benen dansen. Onder-de-knie lengtes worden gecombineerd met korte stukken, harmonieus aangevuld met grote, elegante jassen. Een met doorzichtige parels geborduurde hoed biedt een filmische aanwezigheid, terwijl volle rokken nieuwe volumes creëren. Een zwarte organza capejurk en een gedrapeerd bustier lijken op een gevleugeld standbeeld, en zorgen voor een indrukwekkende verschijning.

De collectie varieert kostbare materialen met grafische satijnen tops, shantung zijden rokken, zijden taftajurken met geborduurde capes, en neopreen pakken met kristallen riemen. Innovatieve stoffen zoals dubbelzijdige zijden, crêpes en chiffons in assertieve kleuren worden gecombineerd met gelakte texturen en pittige tonen zoals neonappel, zwart violet, rijpe kers en fuchsiaroze. De stoffen komen tot leven door de snit en drapering, waarbij elk stuk een dialoog met het lichaam aangaat en Couture een nieuwe ervaring en avontuur biedt.

LEES OOK: IRIS VAN HERPEN BEWEEGT ZICH IN DE RICHTING VAN KUNST