Balanced Biotope

Een bloemen- en plantenparadijs in je interieur

Bloemen en planten zijn een van de beste interieuraccessoires voor in je huis. Ze geven binnen no-time een fijne sfeer aan je interieur en fleuren de boel direct op. Met het najaar voor de deur is dit hét moment om je interieur een fleurige make-over te geven. Dit zijn de najaarstrends qua bloemen en planten.

BALANCED BIOTOPE

Balanced Biotope is een van de stijltrends die je dit jaar inspireert om een overvloedig natuurlijk thuis te creëren, waar je in balans bent met de natuur. Zo ontvang je liefde van alles dat groeit. Dit najaar vul je je hele huis met planten en bloemen. Niet hier en daar een paar. Nee, overal waar je maar kunt kijken. Kortom, je eigen piece of green heaven.

Wanneer de samenleving stilstaat, bloeit de natuur weer helemaal op. En dat is maar goed ook, want er moet iets veranderen; dat voelen we allemaal. Klimaatverandering en deze pandemie maken ons ervan bewust hoe slecht we de natuur behandelen. Met gedurfde en inspirerende bio-initiatieven kunnen we samen iets terugdoen om de boel weer enigszins in balans te brengen. En daarbij, al het groene geweld geeft ook een bak zuurstof – ofwel energie. Het regenereren van biotopen is mega-populair. Denk aan daktuinen en eco-vijvers. Ook binnenshuis nemen we de natuur als uitgangspunt en bouwen we ons interieur eromheen. Het is uitpakken geblazen!

Slechts een enkele plant of een eenzaam boeket op tafel ain’t gonna cut it. We hebben het over borders binnenshuis die overstromen van de ongetemde grassen en zachte, maar ook ruige bloemen. Sculpturale planten die rechtstreeks uit je vloerbedekking, plafonds en muren groeien. Diversiteit is key: trossen bloemen, droogbloemen en planten worden moeiteloos gecombineerd in planten-boeketten.

Met biobased en hergebruikte materialen in organische en robuuste vormen nemen we onze verantwoordelijkheid. Qua kleuren zien we natuurlijke zandtinten tot schimmelgrijs en alle varianten groen. Een vleugje gedurfd industrieel blauw en wat baksteen terracotta maken de opwindende diversiteit compleet. Met de herfst/winter 2021 Trend Collectie van Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl krijgen bloemen en planten – binnen en buiten – meer impact, meer ruimte en meer respect.

Credits: Mooiwatbloemendoen.nl & Mooiwatplantendoen.nl