IKEA X Zandra Rhodes

IKEA lanceert over-the-top limited collectie

IKEA lanceert een kleurrijke, over-the-top collectie in samenwerking met de Britse patroon- en textielontwerper Zandra Rhodes. Met haar revolutionaire en opvallende ontwerpen is Rhodes een icoon in de mode-industrie. De limited collectie ‘KARISMATISK’ bestaat uit 26 producten met gewaagde patronen en uitgesproken kleurenpaletten, typerend voor Zandra Rhodes’ werk. Door te spelen met kleur en patronen geef je op een makkelijke (en betaalbare) een toffe touch aan je interieur.

Zandra Rhodes is een one of a kind modeontwerper, die een stempel heeft gedrukt op de mode-industrie. Ze lanceerde haar eerste collectie in 1969 én werkte onder andere samen met Valentino, opende het Fashion and Textile Museum in Londen en kleedde beroemdheden als prinses Diana, Kylie Minogue en Freddie Mercury. In de limited KARISMATISK-collectie zie je duidelijk de iconische signature van Zandra Rhodes. KARISMATISK is een manifest om jezelf te laten zien in huis. De collectie omarmt Rhodes’ energie en charme en past bij haar motto ‘Wees niet bang wat anderen van je denken’. Door gebruik te maken van opvallende kleuren, patronen en interessante objecten geef je je huis nóg meer charisma. Alle producten stralen plezier uit en zijn te mixen en matchen, op welke manier dan ook. Niks hoeft precies bij elkaar te passen, juist niet! Mismatched becomes matched.

More is more

Bij deze collectie draait het niet om less is more, maar juist om more is more. Denk aan kussens en vloerkleden met prints vol sterren, speelse kronkels en bloemen. Ook bestaat de collectie uit verschillende handgeblazen vazen, een sprei en een kleurrijk kamerscherm. Details als plooien en strikjes refereren naar de romantische jurken van Rhodes en voegen een stukje high fashion glamour toe. De glimmende stof is ook los verkrijgbaar om zelf een jurk, sjaal of kussen van te maken. Het levendige kleurenpalet van goud, warm roze, knalrood, koninklijk paars en kobaltblauw licht elk interieur op.

Knalroze FRAKTA-tas

Zandra Rhodes creëert dingen die geliefd zijn én dagelijks worden gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is de iconische blauwe FRAKTA-tas, die een gehele make-over heeft gekregen. Rhodes heeft de FRAKTA – waarbij ze gebruikmaakt van het originele materiaal – omgetoverd tot een opvallende roze tas met zwierige franjes. Ook heeft ze de kronkelende spiegel karakteristiek gekenmerkt door het een gezicht te geven.

De collectie is vanaf september verkrijgbaar in alle IKEA-winkels.