INTERIEURTRENDS 2021

NIEUW JAAR, NIEUWE INTERIEURTRENDS

Een nieuw jaar betekent nieuwe interieurtrends. Tijd om je kerstspullen op te bergen en je interieur te decoreren met nieuwe items. Daarom delen wij hier alvast een paar van Westwing’s interieurtrends voor 2021. New year, new interior!

Global Nomads

De wens om jezelf te omringen met speciale items, met een speciale betekenis. Items die je hebt verzameld met reizen en ervaringen, vaak handgemaakt en iets om trots op te zijn (want gecreëerd met visie en ambachtelijke methodes). Hoewel we in deze periode niet of weinig kunnen reizen, willen we juist graag herinnerd worden aan gemaakte reizen. Een interieur met witte beige texturen, wit marmer, lichte houtsoorten, vlechtwerk, beton, travertin, albast, leer, jute en rotanpapier. De Global Nomads heeft de look & feel van handgemaakt, less is more, natuurlijk, subtiel, balans, licht, reizen, organisch, fusion, warm, zacht en sereen.

Handgemaakt linnen vloerkussen Saffron – € 99,-
HKliving Kast Retro – € 989,-

The New Cosmopolitan

De volwassen versie van de bekende glam look, met een focus op kwaliteit en verfijning. Hoewel ook deze glam-trend zich richt op bold statements, ‘wow shapes’ en luxueuze materialen (velvet!) is deze nu moderner en tijdloos. Minder heftig gebruik van metalen en in een ander type kleurenpalet, zoals forest green, petrol en dusty pink. Bij het thema The New Cosmopolitan zien we materialen als donker hout, zijde, marmer, bouclé, metaal, leer en velvet. De look & feel in dit thema is glam, volwassen, klassiek maar cool, artsy, metropolitan, high end, groots, rijk, zelfverzekerd, perfectie en elegant.

Fauteuil Wayne – € 449,-
Fluwelen poef Alto – € 69,99

Majestic Modern

Het motto bij dit thema is ‘It’s bold before anything else’. Denk een Austin Powers film, maar dan esthetisch verantwoord! Na een heftig (vaak negatief) 2020 zijn we toe aan fun, worry-free en positieve vibes. Deze postmoderne trend staat centraal voor opvallende kleurencombo’s, chubby speelsheid, iconische vormen en humor. We zien materialen als plastic, crushed velvet, acryl, denim, leer, zwevend, chroom, metaal, fake fur en gelakt hout. De look & feel bij Majestic Modern is fun, popcultuur, speels, kleurrijk, onverwacht, bold, vrolijk, luid, experimenteel, plastic, expressief, extreem en iconisch.

Hanglamp Stingray – € 144,-
Loungeset Andy – € 599,-

Country Core

Een trend die al enigszins voor corona opkwam en zich verder uitbreidt, de ‘coming of age’ van de country style. Hoewel zeker niet iedereen in een platteland regio woont, willen we wel graag de huiselijke en hartverwarmende elementen uit deze stijl implementeren in ons (stadse) interieur. Die typische countrystijl is een zeker vorm van slow living en vertraagd ons in een vrijwel standaard gehaast leven. Het is het strijken van je linnen servetten, matching theeservies tijdens ‘tea time’ en het genieten van een uitgebreide zelfgemaakte maaltijd op zondag. Hier zien we veel materialen als ruw onbewerkt hout, cognac leer, metaal, linnen, wol, katoen, kant, knitwear en crochet. Dit thema heeft een look & feel van het platteland, de natuur, bloemrijk, granny chic, heritage, vintage, persoonlijke items, comfortabel, kwaliteit, patronen, duurzaam, huiselijk, uitnodigend en moderne accenten.

Kroonluchter Gracja van glas – € 199,-
Bouclé fauteuil – € 699,-