Waarom we Thanksgiving vieren

Binnenkijken bij Kelly Wearstler tijdens Thanksgiving

Een traditie die steeds meer onze kant op lijkt te waaien: Thanksgiving. Alles wordt uit de kast getrokken – waar Amerikanen zo goed in zijn – van pompoentaart, gevulde kalkoen en prachtig gedekte tafels. De Amerikaanse designer Kelly Wearstler opent haar deuren en deelt haar geheime Thanksgiving recept in Dior stijl. Kijk mee in de prachtige villa van Kelly en ontdek waar Thanksgiving vandaan komt!

De Amerikaanse feestdag is ontstaan in 1621, toen Europese kolonisten – de Pilgrim Fathers – een nederzetting hadden gesticht in Plymouth (ongeveer 65 kilometer ten zuiden van Boston). Tijdens een zware winter voor de kolonisten, leerden zij eigen voedsel te verbouwen en te jagen. De goede oogst die hieruit onstond, werd gevierd door de kolonisten tijdens een oogfeest, wat vandaag de dag als Thanksgiving gevierd wordt. Het duurt echter nog even voordat het echt een nationale feestdag wordt. In 1864, tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, riep president Abraham Lincoln zijn burgers op om stil te staan bij al het moois en dankbaar te zijn aan God. Vandaag de dag is Thanksgiving een vrijdag in Amerika waarbij Amerikanen stilstaan bij de dingen waar ze dankbaar voor zijn.

De Amerikaanse interieurontwerpster Kelly Wearstler voorziet dagelijks ruim twee miljoen volgers op Instagram van interieurinspiratie geeft speciaal voor deze feestdag een kijkje in haar huis waar ze Thanksgiving met haar familie viert, haar kooktips deels en haar prachtig gedekte tafel van Dior Maison showt.