Lily Collins

Dit wist je nog niet over de populaire Emily in Paris-actrice!

Eindelijk is het zover, het gloednieuwe – en alweer derde – seizoen van Emily in Paris is te zien op Netflix. De glamoureuze Netflixshow gunt je een kijkje in het leven van een pr-meisje uit Amerika dat vertrekt naar Parijs om daar een pr agency op weg te helpen en the American way of work te introduceren. Inmiddels heeft Emily haar weg in Parijs helemaal gevonden en belooft het nieuwe seizoen veel liefdesdrama, modieuze outfits, croissants en veel kiekjes van de Eiffeltoren. Omdat we niet genoeg kunnen krijgen van de Netflixshow, delen we hier negen weetjes over Lily Collins.

1. Lily groeide alleen met haar moeder op

Lily werd geboren in Guildford, Engeland, en groeide op in LA. Ze heeft een solide acteer-cv en speelde onder meer Sneeuwwitje in de film Mirror Mirror en naast Sandra Bullock in The Blind Side, maar haar acteercarrière wordt soms overschaduwd door haar beroemde vader Phil Collins. Lily is de dochter uit een huwelijk met zijn tweede vrouw Jill Tavelman. De twee scheidden toen Lily vijf was. Lily en haar moeder verhuisden naar Los Angeles en Phil zag zijn dochter eigenlijk alleen tijdens schoolvakanties.

2. Heeft een boek geschreven

In haar boek Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me schreef ze een open brief aan haar vader. ‘We maken allemaal keuzes en hoewel ik die van jou niet excuseer, kunnen we uiteindelijk het verleden niet herschrijven’, schreef ze. ‘Ik ben aan het leren hoe ik je acties kan accepteren en hoe ik me voel. Ik accepteer en eer het verdriet en de woede die ik voelde over de dingen die je wel of niet deed, en dingen die je me wel of niet gaf.’

Zie ook: Hier scoor je de mooiste outfits uit het gloednieuwe seizoen van Emily in Paris!

3. Ontwikkelde op jonge leeftijd al een liefde voor acteren

Ze vertrok naar een droomwereld wanneer haar ouders een boekje voorlazen voor het slapen gaan. Collins probeerde dan het karakter uit het boek te ‘worden’ in haar fantasie.

4. Overwon anorexia en boulimia

De afwezigheid van haar vader in Collins jeugd, resulteerde in anorexia en boulimia. Daarover zei Collins in een eerder interview: ‘Mijn keel brandde en mijn slokdarm deed pijn. Mijn menstruatie stopte twee jaar. Ik was doodsbang dat ik mijn kansen, om ooit kinderen te krijgen, had verpest.’ Inmiddels heeft ze haar afkomst van zich afgeschud, is Lily gelukkig getrouwd en heeft groot naam gemaakt in de industrie.

5. Is getrouwd met regisseur Charlie McDowell

Collins trouwde met de regisseur, vooral bekend van The one I love, in 2021 en droeg haar handgemaakte droomjurk van Ralph Lauren.

6. Droomde als klein meisje al over haar droombruiloft.

Dreams do come true!

7. Houdt van bakken

Collins deelt op haar Instagram regelmatig kiekjes van haar bakkunsten!

8. Is maar 1.62 m lang

En oefende, zoals je ziet, vroeger al (onbewust) voor haar rol in Emily in Paris.

9. Ziet Audrey Hepburn, haar eigen moeder en Natalie Portman als haar stijliconen

Haar favoriete outfit uit seizoen 1 was een zwarte galajurk van Christina Siriano. In haar haar droeg Collins een delicate, diamanten diadeem. Deze set droeg zij tijdens een scène in het Parijse operahuis. ‘Ik voelde me tijdens deze ode aan Audrey Hepburn ook een beetje Carrie’, aldus Collins. Liefhebber van de modieuze outfits uit de serie? Wij selecteerden hier de mooiste outfits uit het gloednieuwe seizoen.

Foto: Netflix

Heb jij Emily in Paris nog niet gezien? Binge seizoen 1 en 2 deze koude winterdagen zodat jij ready bent om seizoen 3 verder te bingen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!