Music for Hope

Andrea Bocelli geeft live paasconcert

Wereldberoemde tenor Andrea Bocelli geeft paaszondag 12 april een bijzonder liveconcert vanuit de Dom in Milaan, uiteraard zonder publiek. Zijn concert Music for Hope is vanaf 19:00 uur live te volgen via zijn YouTubekanaal. Een unieke kans om te genieten van Andrea Bocelli’s zangkunsten.

Het concert is georganiseerd omdat Pasen dit jaar heel anders is dan normaal om mensen tóch een beetje bij elkaar te brengen, door de bijzondere stem van de tenor. De burgemeester van Milaan, Giuseppe Sala, nodigde Andrea uit om tijdens Pasen een optreden te geven vanuit de beroemde Dom in Milaan. Het concert vertegenwoordigt een boodschap van liefde, herstel en hoop voor Italië en de rest van de wereld. Een mooi initiatief! We kunnen genieten van muziek die speciaal gearrangeerd is voor solozang en kerkorgel, onder andere het beroemde ‘Ave Maria’ van Bach/Gounod en ‘Sancta Maria’ van Mascagni. Andrea Bocelli wordt door organist Emanuele Vianelli begeleid op het grote orgel van de Dom.

“Thanks to music, streamed live, bringing together millions of clasped hands everywhere in the world, we will hug this wounded earth’s pulsing heart, this wonderful international forge that is reason for Italian pride. It will be a joy to witness it, in the Duomo, during the Easter celebration which evokes the mystery of birth and rebirth” 

Andrea Bocelli

Ook is de zanger met zijn Andrea Bocelli Foundation (ABF) betrokken bij een COVID-19-campagne. De tenor is een inzamelingsactie gestart om ziekenhuizen te helpen bij het aanschaffen van apparatuur die nodig is om hun medisch personeel te beschermen.

Check het bijzondere concert a.s. zondag om 19:00 uur via https://www.youtube.com/watch?v=huTUOek4LgU&feature=youtu.be.