Dare To B Yourself

BVLGARI viert International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day. Een dag waarop we extra aandacht geven aan vrouwen en hun rechten, waar feministen hard voor hebben gestreden. Vandaag staat dus volledig in het teken van de vrouw. Het thema van International Women’s Day 2021 is: Invloed met Impact. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren, op een positieve manier.

Ook Bvlgari viert International Women’s Day en in het bijzonder women empowerment met de tien iconen van het merk, waaronder Elizabeth Taylor , Tina Turner en Diana Vreeland. Kostbaar, opvallend, stijlvol: een juweel kan veel vertellen over de persoonlijkheid van de vrouw die het draagt. Al meer dan 130 jaar is Bvlgari afgestemd op de verlangens en ambities van vrouwen, dankzij onmiskenbare creaties die de evolutie van de vrouwelijke smaak begeleidden.

Van sieraden met geweldige stenen, modulaire en toegankelijke sieraden tot creaties met zijde, porselein en staal: in de afgelopen decennia heeft elke uiting van Bvlgari’s creativiteit nieuwe sociale voorbeelden en kostuumveranderingen kunnen vastleggen. Onder de meest iconische Bvlgari-motieven die de evolutie van de vrouwelijke smaak hebben begeleid, valt Serpenti zeker op. Een motief ontworpen voor een charismatische en zelfverzekerde vrouw, die niet bang is om een symbool te dragen dat verband houdt met verleiding en overtreding.

Serpenti en vele andere creaties van Bvlgari waren eigendom van en waren geliefd bij veel persoonlijkheden die vandaag de dag nog steeds een inspiratie zijn voor hun keuzes en hun moed om hun ambities waar te maken. Laten we eens stilstaan bij enkele van deze ontembare vrouwen met het motto dat hen hoogstwaarschijnlijk in hun persoonlijke en professionele leven heeft geleid.

#Fight for what you love – Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor vierde haar liefde met haar man Richard Burton met prachtige Bvlgari-juwelen. Ze is een van de meest succesvolle actrices in de geschiedenis, maar wilde ook iets terugdoen voor de maatschappij. Elisabeth is medeoprichter van de American Foundation for AIDS en later de Elisabeth Taylor Aids Foundation. Dit noemde ze het belangrijkste werk van haar leven, ervan overtuigd dat het meest opvallende succes zinloos is zonder een nalatenschap van iets terugdoen voor de wereld.

#FIGHT FOR WHAT YOU LOVE – ELIZABETH TAYLOR

#Pursue your own style – Diana Vreeland

Diana Vreeland, geboren in Parijs in een aristocratisch gezin en getrouwd met de bankier Reed Vreeland, had zichzelf een comfortabel leven kunnen gunnen als elegante socialite in New York. In plaats daarvan was haar hele leven gewijd aan het veranderen van paradigma’s volgens haar zeer persoonlijke standpunt. Ze had echt originele stijl en buitengewoon zijn zat al in haar DNA: ver van de klassieke schoonheid volgde ze de mode niet. Haar onvergetelijke memo’s aan de redacties van Vogue, fotografen en modeontwerpers onthulden dat ze goed wist hoe ze mode moest communiceren, omdat ze het in de diepste essentie kende. Ze begreep: ‘Het gaat niet om de jurk die je draagt, maar om het leven dat je leidt in de jurk.’ Bvlgari’s Serpenti was een van haar favoriete obsessies en droeg haar Serpenti-riem om haar nek gedragen. Ook heeft Vreelands curatorschap van het Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute in New York van 1971 tot haar dood definitief geholpen om mode te transformeren in iets met duurzaamheid en diepgang dat hielp om de hedendaagse wereld te begrijpen. ‘Er is maar één heel goed leven, en dat is het leven waarvan je weet dat je het wilt en je maakt het zelf.

#PURSUE YOUR OWN STYLE – DIANA VREELAND

#Never give up – Tina Turner

Tina Turner slaagde erin om te ontsnappen aan roem en fortuin en deze verdrievoudigd terug te krijgen dankzij haar innerlijke kracht. Ze was de eerste vrouwelijke zwarte artiest die op de cover van het tijdschrift Rolling Stone verscheen. Deze schijn van geluk en voorspoed hield de talloze misbruiken van haar man Ike verborgen, gekenmerkt door ondraaglijk fysiek en psychisch geweld. Op een avond rende ze bij hem weg met slechts 36 cent op zak, waardoor ze roem en succes achterliet om waardigheid terug te krijgen. In 1978 scheidde ze van Ike, maar niet van muziek: Turner huurde een band in en begon haar carrière opnieuw op te bouwen – club voor club, record voor record. Ze zei: ‘Als je ergens niet blij mee bent, wat je ook maar naar beneden haalt, doe het dan weg. Omdat je zult ontdekken dat wanneer je vrij bent, je ware creativiteit, je ware zelf, naar buiten komt’. Haar talent kwam inderdaad sterker naar voren dan ooit, en de leeuwin ontdekte al haar vastberadenheid. In 1984 was haar debuut soloalbum een ​​triomf, met wereldwijd meer dan 20 miljoen verkochte exemplaren en drie Grammy Awards. Op 44-jarige leeftijd werd ze de oudste vrouwelijke soloartiest die bovenaan de Hot 100-hitlijst stond. Om haar levensverhaal van ups en downs voort te zetten, debuteerde hetzelfde jaar de jukebox-musical Tina in Londen om liedjes en prestaties van een van de grootste vrouwelijke artiesten aller tijden te vieren. Turner, een oude vriend van Bvlgari, werd verliefd op veel merkcreaties en in het bijzonder op het BVLGARI BVLGARI-horloge: geen wonder dat het stoutmoedigste uurwerk past bij de meest charismatische rockdiva.

#NEVER GIVE UP – TINA TURNER