L'ODYSSEE DE CARTIER

Cartier lanceert zesde hoofdstuk van videoserie L’Odyssée de Cartier

Cartier lanceert hoofdstuk zes van L’Odyssée de Cartier: Finding beauty wherever it may lie. L’Odyssée de Cartier is een reeks korte films over het Maison en de iconische Cartier-stijl. Dompel jezelf onder in het hart van Cartiers ontwerpen en leer hoe Cartiers juweliers de schoonheid van een vorm onthullen van bijvoorbeeld een ring of armband. Van de beroemde Love bracelet tot het Santos de Cartier-horloge; de keuzes van de juweliers zijn essentieel voor het design.

Met L’Odyssée de Cartier duikt Cartier in het hart van zijn inspiratiebronnen. Een reeks korte films, waarvan de episodes de toon zetten met verhalen over de invloeden van het Maison en de basis van de Cartier-stijl. In de verschillende hoofdstukken reist L’Odyssée de Cartier door de tijd om te vertellen over de Cartier-geschiedenis, verteld door de Franse acteur en komiek Edouard Baer. Het is een creatief dialoog tussen het verleden, het heden én de toekomst van Cartier, dat al meer dan 150 jaar bestaat.

Bekijk hier Chapter 6: Recognising beauty wherever it may lie:

De introductie van de panter bij Cartier dateert van 1914. Jeanne Toussaint bekleedde haar functie met verve totdat ze begin jaren zeventig met pensioen ging. Zij is de founder van het iconische beeld dat inmiddels onlosmakelijk verbonden is aan Cartier; de beroemde Panthère. We spraken hierover image, style en heritage director bij Cartier, Pierre Rainero, lees het interview in de nieuwste editie!