David LaChapelle

Nieuwe solo-expositie

Ooit het gevoel gehad dat je geen inspiratie meer had? Neem dan eens een kijkje in het Reflex Amsterdam, want David LaChapelle heeft een overvloed aan inspiratie als je het ons vraagt. Op zaterdag 1 juni tot en met zaterdag 20 juli 2019 presenteert Reflex Amsterdam een nieuwe solo-expositie van de wereldberoemde fotograaf David LaChapelle. Na tien jaar is LaChapelle terug in de galerie om zijn meest recente werk te laten zien. De expositie omvat verschillende hoogtepunten uit het afgelopen decennium. Zeker een bezoekje waard!

Bij de opening wordt niet alleen de nieuwe expositie van LaChapelle getoond, maar ook zijn nieuwe boek. De uitgave Act of Nature is een essay opgenomen van auteur en kunstschrijver Katya Tylevich. Op zaterdag 1 juni signeert de kunstenaar vanaf 17.30 uur zijn nieuwe fotoboek (alleen op uitnodiging.)

Act of Nature

Act of Nature is een snijvlak van een aards en utopische fantasie, waarbij de mensheid en de natuur zowel in de harmonie als in conflict met elkaar leven. LaChapelle maakt niet alleen beelden die visuele zintuigen prikkelen, maar ook de geest en het hart. Daarbij zijn religie, spiritualiteit en de kunsthistorische canon een belangrijke inspiratiebron voor LaChapelle.

Paradise

Paradise, een van de recentere series van LaChapelle, verbeeldt de interactie tussen mens en natuur heel goed. De serie is gefotografeerd op Hawaii waar hij momenteel ook woont. De kleurrijke foto’s weerspiegelen de symboliek van verschillende religies.

Bekendheid

David LaChapelle (56) geniet van internationale bekendheid om zijn gedurfde portretten van verschillende celeberties en unieke visie. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse fotografen. Eerder in 2018 organiseerde het Groninger museum een imposante overzichtententoonstelling. Act of Nature is de derde solo-expositie bij Relfex Amsterdam.