Happy Mother's Day

De leukste Moederdagfilmtips

Een van de leukste manieren om Moederdag te vieren is met een heerlijke Moederdagfilm. Creëer je eigen home cinema in je woonkamer, zet je favoriete snacks op tafel en kijken maar! Speciaal voor Moederdag delen wij de leukste filmtips, waarin moeders centraal staan.

Singel 39

We beginnen het lijstje met een heerlijke Nederlandse romcom. Single vrouw Mo (Lies Visschedijk) is 39 en heeft het goed voor elkaar. Een carrière als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar Canadese minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is niet met het moederschap bezig. Ze heeft het al te druk om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Naarmate de vriendschap zich ontwikkelt, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière…

After The Wedding

In After The Wedding speelt actrice Michelle Williams Isabel. Isabel is manager van een weeshuis in Calcutta en gaat op een uitnodiging in van zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York, die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt.

De Matchmaker

Levensgenieter Chris (Benja Bruijning) reist als fotograaf de hele wereld over. Wanneer de bodem van zijn bankrekening in zicht komt en werk uitblijft, moet hij weer bij zijn moeder Marja (Ariane Schluter) wonen. Chris heeft moeite om te aarden in zijn dorpse geboorteplaats, maar gelukkig krijgt hij snel een nieuwe opdracht waardoor hij hopelijk snel zijn koffers weer kan pakken. Hij mag een promovideo maken voor een datingsite. En wie is er nu een betere hoofdrolspeler dan zijn eigen single moeder? Chris maakt stiekem een filmpje over Marja en wanneer deze online komt, stromen de reacties van single mannen binnen! Na enige verbazing durft Marja het datingavontuur aan te gaan, met haar zoon als matchmaker. Ze belanden in vele gekke, hilarische en soms ongemakkelijke situaties. Het brengt moeder en zoon dichter tot elkaar én voor beiden komt er een liefde uit onverwachte hoek…

Soof 2

Na de avonturen in Soof 1 en een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar chaotische leven volledig kwijt. Haar restaurant De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met haar fling Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd nét verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en foodie Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker: hij ziet Soof zoals ze is. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

Bad Moms

Amy Mitchell (Mila Kunis) is hélemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Ze moet haar kids vrijwel alleen opvoeden, de kids naar sport brengen, naar ouderavonden én presteren op haar werk. Ze besluit dat ze dit niet langer vol kan houden en kiest er, samen met twee andere zwaar gestreste moeders (Kristen Bell en Kathryn Hahn), voor om heel even bad moms te zijn. De keurige moeders van school (Christina Applegate, Annie Mumolo en Jada Pinkett Smith) accepteren dat absoluut niet. Bad Moms is een hilarische komedie over vrouwen die grenzen bereiken én verleggen van de schrijvers van The Hangover-hitserie.

Mother’s Day

Na de populaire films Valentine’s Day en New Year’s Eve is het tijd voor een romcom over de moeder van alle feestdagen: Mother’s Day! Beleef de meest uiteenlopende Moederdagavonturen met de all-star cast. Jesse (Kate Hudson) moet een ruzie met haar moeder uitpraten, de geadopteerde Kristin (Britt Robertson) arrangeert een ontmoeting met haar echte moeder, Miranda (Julia Roberts) beleeft haar allereerste Moederdag en Sandy (Jennifer Aniston) moet haar kids op Moederdag delen met hun nieuwe stiefmoeder Tina (Shay Mitchell). De ene situatie is nog herkenbaarder en grappiger dan de ander, overgoten met een flinke dosis (moeder)liefde!

Overboard

De film Overboard is een remake van de oorspronkelijke komedie uit 1987. Kate is een hardwerkende, alleenstaande moeder van drie kinderen die wordt ingehuurd om het luxe schip van de egoïstische, verwende miljonair Leonardo schoon te maken. Leonardo heeft nog geen dag in zijn leven gewerkt, behandelt Kate als oud vuil en weigert haar te betalen. Wanneer Leonardo per ongeluk overboord slaat en met geheugenverlies op het strand aanspoelt, ziet Kate haar kans om hem terug te pakken. Ze bedenkt een plan en overtuigt Leonardo ervan dat hij haar man is. Terwijl Leonardo zich voor het eerst in zijn leven in het zweet werkt voor zijn ‘gezin’ geniet Kate van haar wraak. Maar hoe lang kan ze haar leugen nog verborgen houden?

De films zijn te zien via iTunes, Pathé thuis, KPN en/of Ziggo.