10x

De leukste thuisactiviteiten

Het coronavirus heeft inmiddels wereldwijd grote impact en velen van ons zitten de komende weken thuis. Thuiszitten kan enorm isolerend zijn en de verveling kan na een tijdje behoorlijk toeslaan. Om je wat goede moed en inspiratie te geven, deelt Talkies de leukste thuisactiviteiten.

Movie night

Reizen zit er voorlopig helaas niet in, maar we kunnen er wel over dromen én stiekem al nieuwe reisplannen smeden. Droom weg tijdens een heerlijke movie night met de beste reisfilms en documentaires. Op Netflix staan veel prachtige reisfilms en docu’s. Een paar tips: Expedition Happiness, Tales by night, Our Planet, Wild en Elsewhere: Alone in Africa.

Masterchef

Nu we veel thuis zitten, hebben we eindelijk tijd om de beste gerechten op tafel te toveren. Een stoofpannetje dat zo’n vijf uur op het vuur moet staan of dat ene lastige recept, waar je normaal niet aan toekomt. Heb je heimwee naar reizen? Ook de lekkerste wereldgerechten kun je zelf maken. Een heerlijke pad thai of een Griekse salade om voor heel even in de buitenlandse sferen te komen.

Indoor picknick

Sla je kleedje uit op de vloer en bereid een heerlijke picknick voor. Dit creëert een knusse sfeer en is mega leuk voor je kinderen én voor je partner. Voor een extra leuk effect bouw je er een kleine tipi of hutje naast. Heb je een parkeergarage aan huis? Dan kun je nog meer buitenactiviteiten naar binnen halen, bijvoorbeeld skaten! Ook goed voor een beetje beweging.

Push je carrière

Ook is dit het ultieme moment om je carrière weer nieuw leven in te blazen. Deze ‘extra’ tijd is perfect om op de hoogte te blijven van onderwerpen waar we altijd al nieuwsgierig naar waren, maar waar we nooit de kans voor kregen. Tijd voor een online cursus dus!

Reis-recap

Het is nu de perfecte tijd om al je reisfoto’s te bekijken en de leukste selecties te maken. Maak van je selecties een online fotoalbum of sorteer je mooiste foto’s om te laten printen en in een fotoalbum te plakken. Een kleine reis-recap met de beste herinneringen aan je reizen.

Blijf fit

Helaas hebben nu ook alle sportscholen hun deuren moeten sluiten, maar het is wel belangrijk om fit te blijven. Online zijn de leukste work-outs te vinden, die je gewoon thuis kunt volgen. Een online 30 dagen yoga challenge, YouTubetutorials of één van de vele sportapps van Down Dog – die tot 1 april gratis worden aangeboden.

Travel bucketlist

Werk je travel bucketlist bij en plan alvast je volgende reis. Ook kun je online een nieuwe taal leren of alle reisblogs doorlezen om je volgende reisbestemming te bepalen. Het online magazine van Holidu geeft je de leukste reisinspiratie.

Heerlijke cocktails

Nu de horeca gesloten is, wordt het echt tijd om te lezen hoe je die heerlijke Caipirinha maakt. Zo maak je het thuis ook een beetje gezelliger voor jezelf. Zoek de lekkerste recepten online en creëer thuis je eigen cocktailbar.

Online karaoke

In je eentje je zangskills verbeteren is al een goede optie, maar het is nóg leuker om dit online samen met je familie en vrienden te doen. Organiseer een groepsfacetime en zing de leukste (karaoke)nummers!

Home make-over

Door veel thuis te zitten, ben je je interieurinrichting misschien heel snel zat. Tijd voor verandering en om je huis een make-over te geven! Geef bijvoorbeeld een nieuw kleurtje aan de muur of shop online naar nieuwe meubels en decoratie-items.

Bron: Holidu, zoekmachine voor vakantiehuizen