Miss Universe

Denise Speelman vertegenwoordigt Nederland bij Miss Universe

Na lang wachten is het eindelijk zo ver; aanstaande zondag vertegenwoordigt Miss Nederland 2020 Denise Speelman ons land bij de 69ste Miss Universe. Miss Nederland Denise Speelman is donderdag naar de USA vertrokken om deel te nemen aan de officiële Miss Universeverkiezing die dit weekend plaatsvindt in het Seminole Hard Rock Hotel in Hollywood, Florida. Hier lees je hoe jij de show virtueel kunt volgen.

De 23-jarige Miss Nederland heeft er lang naar uitgekeken om deel te nemen aan Miss Universe, die vanwege de coronapandemie meermaals werd uitgesteld. Samen met de andere mooiste vrouwen van de wereld (74 in totaal) heeft zij zich voorbereid op de verkiezing. Op zondag 16 mei 2021 vindt de officiële Miss Universeshow plaats in het Seminole Hard Rock Hotel in Hollywood, Florida en zal om 8PM ET live via het Amerikaanse tv-netwerk FYI worden uitgezonden. De volgende dag is de show terug te zien via de streamingsdienst The Roku Channel.

Ook de Preliminary Competition wordt gehouden in het Seminole Hard Rock Hotel, waar Denise zal rocken op het grote Miss Universepodium. Op vrijdag 14 mei 7PM EST (15 mei 1.00 uur NL-tijd) is de Preliminary Competition live te volgen. Een soort generale repetitie waarin alle rondes, zoals de bekende swimwear- en galaronde getoond worden door alle kandidaten. Een zeer populaire show onder een half miljard wereldburgers! De show is live te volgen via het YouTubekanaal van Miss Universe.

Op donderdag 13 mei vond de National Costumeshow plaats, waarin Denise haar prachtige nationaal kostuum – gecreëerd door de Thaise ontwerpster Miss Pearl Couture – aan de wereld heeft laten zien. Deze jurk vertegenwoordigt het kleurrijke en ruimdenkend Nederland waar vrijheid de basis is. Kenmerkende Nederlandse symbolen zijn bij elkaar gebracht en met acrylverf handmatig geschilderd op zijde van eigen bodem. Denise is ook trots om haar roots en family business in deze creatie te kunnen presenteren, aangezien de symbolen van het Nederlands erfgoed zijn gecombineerd met symbolen van de kermis en suikerspinnen.