Nailed it!

Deze Women On Top winnen een Veuve Cliquot Bold Award

Happy International Women’s Day! Om deze bijzondere dag te vieren, geven we vandaag extra aandacht aan deze Women On Top. Containerqueen Kristel Groenenboom is winnaar van de Veuve Cliquot Bold Women Award en daarmee uitgeroepen tot jongste zakenvrouw van het jaar. Mariëlle Smit (32) is met haar bedrijf Mama Deli de winnaar van de Veuve Cliquot Bold Future Award. En daarmee uitgeroepen tot de meest veelbelovende jonge ondernemer van dit jaar. We spraken beide zakenvrouwen in de rubriek ‘Women on Top’ waarin we inspirerende en ondernemende vrouwen achter hun business beter leren kennen.

Mariëlle Smit

Mariëlle Smit
Mariëlle Smit

Mariëlle Smit (32) is met haar bedrijf Mama Deli de winnaar van de Veuve Clicquot Bold Future Award. En daarmee uitgeroepen tot de meest veelbelovende jonge ondernemer van dit jaar. Het ondernemen zit Smit in het bloed. Vanuit huis meegekregen en als zus van twee broers die beiden keihard carrière maken blijft Marielle niet achter. Meermaals geprezen en beschreven in (vak)bladen maar met beide benen op de grond. Ze maakte onder meer carrière in de hospitality industrie en na een succesvolle verkoop van haar bedrijf besloot ze als mama van twee dochters álle kinderen een goede start te geven en drukbezette ouders een beetje gemak, met de vriesverse producten van Mama Deli. ‘Laat je nooit door iemand vertellen dat je iets niet kan. Ik herinner me dat ik met mijn zelfgemaakte sampledoosje bij Jumbo op gesprek mocht en me werd verteld dat het niks zou worden. En nu een jaar later zijn we opgenomen in het landelijk assortiment van Jumbo.’ Vertelde Smit in haar speech op de avond van de uitreiking. Nailed it!

Kristel Groenenboom

Containerqueen Kristel Groenenboom is winnaar van de Veuve Clicquot Bold Woman Award en daarmee uitgeroepen tot jongste zakenvrouw van het jaar. Op drieëntwintigjarige leeftijd nam zij het miljoenenbedrijf dat containers bouwt van haar vader over en iedereen verklaarde haar voor gek. Nu, dertien jaar later, staat ze nog steeds aan de top en heeft ze vele successen behaald in haar onderneming, maar ook veel lessen geleerd. Ze schreef twee boeken waaronder het boek: Mag ik meneer Kristel even spreken? Waarin ze vrouwen helpt afrekenen met vooroordelen. Naast vele obstakels en ruzies met haar vader over het bedrijf krijgt ze nu de waardering die ze verdient met het winnen van deze award, maar ook door de woorden van haar vader: dat ze nu toch echt een waardige opvolger is. Er valt veel te leren van deze bijzondere en krachtige vrouw!

Cover Talkies Magazine 2023-01

Talkies Lifestyle Issue

#1 januari 2023

Lees meer in Talkies Magazine!