st-Art FACTORY

Digitale kunstshow

Kunstliefhebbers opgelet! Dit weekend kun je genieten van een innovatieve online art show: st-Art FACTORY. Tijdens de show worden de werken van vjif opkomende kunstenaars getoond met visuele portretten, live debatten en interviews over de huidige staat van de kunstwereld. De kunstenaars die in st-Art FACTORY aan bod komen zijn de Nederlandse Lynn Spoor, Jay Kaes, Giulia D’anna Lupo, Ladan Tofighi en Victor Bayonas.

De art show is een initiatief van st-Art – een kunstplatform dat is opgericht door gepassioneerde kunstliefhebbers die de kunstmarkt willen vernieuwen en toegankelijk willen maken voor iedereen, met name opkomende kunstenaars en nieuwe kunstverzamelaars. Oprichter Carlo Tozzi verzamelde hiervoor een team van gelijkgestemde individuen, momenteel gevestigd in Amsterdam, Milaan en Saint Moritz, om te helpen dit doel te bereiken. St-Art stelt zich, gratis, op als mentor waarbij ze kunstenaars in hun ontwikkeling steunen en begeleiden. Daarvoor maken ze gebruik van zelfgeorganiseerde evenementen, artikelen en publiciteit online en op sociale media om de naamsbekendheid van de kunstenaars te vergroten.

Natural Loop van Jay Kaes

In elke aflevering van st-Art FACTORY worden een of twee van de vijf kunstenaars en hun werk voorgesteld in korte, aantrekkelijk vormgegeven filmische portretten. In het live-gedeelte van de show geniet je van openhartige gesprekken met de vijf geselecteerde st-Art kunstenaars, waar ze hun mening geven over kunst in het algemeen en wat hen drijft en inspireert. Elke aflevering wordt afgesloten met het onderdeel ‘I don’t like Art’ – een kritisch debat over de huidige kunstwereld met st-Art oprichter Carlo Tozzi.

Voor het evenement heeft st-Art gekozen om samen te werken met VP Events. Dit netwerk van creatieven ontwerpt en produceert wereldwijd high-end evenementen en exposities. Voor st-Art FACTORY bedachten zij het concept, ontwierpen ze de huisstijl en produceerden zij de drie afleveringen van de show. In de show wordt gebruik gemaakt van ingenieuze en prachtig vormgegeven visuals en motion graphics.

Women Only van Ladan Tofighi
Lemons against a Blue Sky van Lynn Spoor

St-Art FACTORY vindt plaats op 11, 12 en 13 maart. Elke avond om 18.30 uur (CET) gaat een aflevering van 30 minuten live in première. Mensen die de shows live bijwonen kunnen rekenen op verschillende VIP-extra’s en voordelen. Gratis registreren kan op startfactory.eventbrite.com/. Na afloop van het online evenement zijn de afleveringen nog te bekijken op st-artamsterdam.com