Stay positive

Dingen die je nog wél kunt doen in lockdown

Nu de lockdown verlengd is, is het extra belangrijk om goed voor onszelf én onze mental health te zorgen. Veel dingen kunnen nu natuurlijk al een tijdje niet meer, daarom delen wij hier een paar dingen die je nog wél kunt doen tijdens de lockdown. Tijd om jezelf wat extra liefde te geven. Hoe? Wij delen hier wat fijne lockdown-inspiratie.  

Weekend getaway

Met dat vele thuiszitten is het heerlijk om er even tussenuit te gaan. Uiteraard wel volgens alle RIVM-maatregelen. Een huisje in de natuur is de perfecte weekend getaway om heerlijk te ontspannen. Even weg uit de dagelijkse sleur, volop genieten van de natuur en andere omgeving. Ook betekent een nieuwe omgeving vaak ook nieuwe inspiratie, dus je kunt je weekend getaway natuurlijk ook verlengen om je home office tijdelijk te verplaatsen naar een vakantiehuisje.

Support your locals

Skip de supermarkt eens en ga eens langs de lokale shops voor je dagelijkse boodschappen. De markt, groenteboer, visboer, bakker, you name it. Het eten is daar veel verser en vaak ook goedkoper. Fijn voor je eigen portemonnee én die van de lokale ondernemers. Ook restaurants zijn allerlei initiatieven begonnen. Verwen jezelf en je lover of vriendinnen eens met een luxe diner @ home, door die te bestellen bij je favoriete restaurant. Zo haal je de luxe van uit eten gewoon naar je eigen keukentafel én support je je favo horecazaak.

Home gym

Hoe moeilijk het soms ook is, het is belangrijk om fysiek in shape te blijven. Thuissporten it is! Je ertoe zetten is vaak lastig, maar je voelt je daarna altijd beter. Er zijn inmiddels heel veel online workouts te vinden. Pak je yogamat, hijs je in je leukste sportoutfit en maak tijd om even een (half) uurtje te sporten. Daarna kun je helemaal voldaan weer op de bank genieten van je favo serie. Of plan een sportmoment in voor werk of als pauze, zodat je daarna weer vol nieuwe energie aan het werk gaat.

Meditatie

Nu we al zo lang te maken hebben met het coronavirus en de lockdown weer verlengd is, is het soms lastig om een positieve mindset te behouden. Ook kunnen sociale isolatie en quarantaine behoorlijke impact hebben op je mind. De hoogste tijd voor selfcare en meditatie. Al is het maar een paar minuten per dag. Download een meditatie-app of kijk de Netflix meditatie-serie ‘Headspace’. Probeer heel even aan helemaal niets te denken en focus op je ademhaling.  

Bingewatching it is

Inmiddels hebben we al heel veel tijd gespendeerd met Netflix, Videoland, HBO etc. Gelukkig komen de streamingdiensten nog steeds met nieuwe series en films, dus we kunnen lekker blijven bingewatchen. Tover je woonkamer of slaapkamer om tot thuisbioscoop en geniet van je favoriete series en films. Popcorn en snacks erbij en bingen maar!

Skincare

Nu we toch veel thuiszitten, is dit hét moment om extra voor je huid en haar te zorgen. Probeer nieuwe beautyproducten, nieuwe beautytools of upgrade je skincare routine. Van lekkere serums tot je favoriete maskers. Maak een heuse at-home spa van je badkamer om optimaal te ontspannen. Vul het bad, kaarsjes aan, gezichtsmasker op, je favo serie of een goed boek erbij en relaxen maar!

Podcast

Een podcast is ideaal om te luisteren tijdens een heerlijke wandeling. Van mindset-podcasts tot inspirerende gesprekken of gewoon leuk vermaak. Even een frisse neus, je gedachten weg van werk of thuisonderwijs van je kinderen en éven helemaal tot rust komen in de natuur met een podcasts.

Glühwalk

Glühwalken is dé nieuwe hype van deze winter. In Amsterdam en andere grote steden zijn er inmiddels heuse glühwalk-routes uitgestippeld. Langs deze wandelroutes kun je glühwein afhalen bij verschillende horeca spots. Wandelen onder het genot van een lekkere glühwein, met een vriend(in) bijkletsen en genieten van heerlijk winters weer. Een heel leuke manier om aan je dagelijkse beweging te komen en je support ook de lokale horecazaken. Win-win dus! En mocht je geen fan zijn van het winterse warme drankje, kan je natuurlijk ook een ander drankje bestellen bij een van de horeca spots.