WATCHES & WONDERS

Dít zijn de nieuwe Tudor-horloges voor 2024

Watches & Wonders 2024 is van start en dat betekent dat alle merken hun nieuwe lanceringen presenteren aan de buitenwereld. TUDOR presenteert dit jaar twee nieuwe versies van de Black Bay 58, een monochrome versie van de Black Bay en de Clair de Rose heeft een nieuwe wijzerplaat gekregen in de kenmerkende blauwe kleur van het merk. Lees hieronder meer over deze nieuwe lanceringen!

Clair de Rose

TUDOR heeft zijn vrouwelijke Clair de Rose-lijn gereviseerd en de kenmerkende blauwe wijzerplaten toegevoegd. Clair de Rose is een klassieke TUDOR-lijn waarvan de naam op poëtische wijze verwijst naar zowel maanlicht als naar het historische logo van het merk, een roos, die de twee op speelse wijze combineert. In een klassieke, verfijnde en tijdloze geest maakt dit nieuwe model gebruik van de historische esthetische codes van het merk zonder de zachte rondingen van het midden van de kast en de karakteristieke kroon, gezet met een blauwe cabochon-geslepen spinel, te verliezen. 

LEES OOK: DEZE IT-BAG BESTAAT BIJNA VOLLEDIG UIT LUCHT

Black Bay

Ook gepresenteerd: de nieuwe Black Bay met zwarte lunette in monochrome versie. Dit model beschikt over nieuwe designelementen, een “T-fit” sluiting, een Master Chronometer certificering door METAS en heeft een zwarte, satijnachtige wijzerplaat en gerhodineerde uurmarkeringen en wijzers.

De iconische Black Bay 58 wordt dit jaar ook gepresenteerd in 18K geelgoud. De naam Black Bay 58 18K verwijst niet alleen naar het edelmetaal van de kast en horlogeband, maar ook naar het jaar 1958, toen het eerste TUDOR-duikershorloge met een waterdichtheid van 200 meter werd geïntroduceerd. De Black Bay 58 18K is ook het eerste TUDOR-duikershorloge dat is uitgevoerd in massief 18 ct geelgoud en wordt aangeboden met een transparante bodem.

TUDOR introduceert ook een Master Chronometer gecertifieerde Black Bay 58 GMT.  Dit nieuwe horloge heeft een GMT-functie en wordt gekenmerkt door de bordeauxrode en zwarte tweezijdige lunette. De kast met een diameter van 39 mm behoudt de karakteristieke proporties die voor het eerst te zien waren in de jaren 1950, een ideale maat voor een GMT-functie.