Do LBNL

Do

My golden lifestyle rules

Wie kent haar niet: Do, of eigenlijk Dominique Rijpma. In haar jeugd speelde Dominique tennis op hoog niveau, maar op haar vijftiende ruilde ze de sport in na een blessure en besloot ze zich toe te leggen op muziek. Na haar doorbraak met ‘Heaven’ is Dominique niet meer weg te denken. Inmiddels is Dominique ook al enige tijd presentatrice en komt ze met haar eigen theatertour ‘Mijn Kleine Huis’. Dominique’s tien golden lifestyle rules lees je hier.

  1. ‘Be you! Everyone else is already taken.’ In een tijd waarin we meer dan ooit dagelijks geconfronteerd worden met al het, ogenschijnlijke, succes van anderen is het soms misschien moeilijk om je eigen prestaties niet steeds te vergelijken. Hoe je ook je best doet, je eigenwaarde wordt toch een beetje aan het wankelen gebracht. Dus onthoud goed; er is maar één jij! Dat is jouw USP.
  • ‘Circle of life.’ Consumeren, we doen het allemaal in overvloed. Je hoeft niet altijd de eerste gebruiker te zijn. Ga eens naar een tweedehands winkel. Het zou het straatbeeld waanzinnig opfleuren als we meer divers zouden durven zijn, maar nog belangrijker: er zou veel minder waste overblijven. Zo ook met eten; eet eens vegetarisch. Lekker en gezond!
  • Quality time met z’n tweeën of gewoon eens even helemaal alleen. Toen ik voor het programma ‘De Gevaarlijkste Wegen’ op Bali was, had ik het echt even nodig om alleen te zijn. Ik heb er vier dagen aan vastgeplakt om tot rust te komen, vier dagen alleen op een hotelkamer gezeten, privélessen yoga gedaan, drie boeken gelezen en gewoon zitten, kijkend naar de horizon. De ultieme rust die je ervaart zet al je zintuigen weer op scherp.
  • We zijn een jaar geleden de stad uit gegaan, vooral omdat ik er behoefte aan heb. De natuur is zoveel grootser dan ik en mijn denken. Als ik dan weer eens de stad in ga kan ik alle inspirerende prikkels des te meer waarderen. Nu heb ik dus ‘the best of both worlds’.

Meer golden lifestyle rules van Do lees je in Talkies Magazine!