Perfect fit

Draag jij de juiste behamaat?

Wist je dat acht op de tien vrouwen eigenlijk de verkeerde behamaat dragen? En helaas is dit niet onschuldig, maar kunnen vrouwen die de verkeerde behamaat dragen last krijgen van vervelende bijwerkingen. Hunkemöller to the rescue! Het belang van een goed passende bh én tips van Hunkemöller-experts voor het vinden van jouw perfecte behamaat en -vorm, lees je hier.

De minste veranderingen in gewicht, zwangerschap, bevalling, een borstoperatie en lichaamsbeweging hebben effect op de vorm en maat van onze borsten. Vaak worden beha’s op de gok gekocht en wordt jarenlang de verkeerde maat gedragen. Het dragen van een verkeerde behamaat kan ongemak veroorzaken en zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Zo zijn rugpijn, een slechte houding, pijn in de borsten, schaafwonden en zelfs voortijdig slappe borsten, bekende bijwerkingen die gepaard gaan met verkeerd passende lingerie. Hunkemöller raadt dan ook aan om bij de aanschaf van nieuwe lingerie elke keer jouw juiste maat op te laten meten, om de zes tot twaalf maanden.

Tips voor de perfecte behamaat en -vorm

Hoewel de beste optie is om de behamaat te laten bepalen door een professionele lingerie expert, is het ook mogelijk om thuis achter de best passende maat te komen. Het cijfer van de behamaat geeft de bandmaat aan en staat voor de afmeting direct onder de buste. De letter staat voor de cupmaat en geeft de maat van je buste weer op het breedste deel van de borst. Volg de stappen hieronder en kom achter de juiste behamaat.

1. Meet je bandmaat

Om de bandmaat op te meten, meet je rond de onderkant van de band, direct onder de buste. Ga voor een spiegel staan en houd het meetlint waterpas en strak. De bandmaat vertegenwoordigt de maat van de bh-band en wordt weergegeven als een getal in inches (30- 48 inch).

2. Meet je cupmaat

Voor het meten van de cupmaat meet je de buste op het breedste deel van de borst (meestal ter hoogte van de tepels). Houd het meetlint losjes maar waterpas rond de buste. Tip: ga voor een spiegel staan, zodat je kunt controleren of je het meetlint goed vasthoudt.

3. Voer de metingen in

De gedane metingen kunnen worden ingevoerd in een online behamaatcalculator. Je behamaat wordt bepaald op basis van de maten die je invoert in de behamaatcalculator. Houd er rekening mee dat elke vrouw uniek is en dat de voorgestelde behamaat op papier de perfecte behamaat is. Het controleren van de maat door het passen van de beha blijft een must.

4. Ontdek de sexy vorm

De vorm van de borst kan ook van invloed zijn op de pasvorm van een beha; volheid, ruimte en maat zijn factoren die een rol spelen bij het overwegen van de beste bh-vorm voor uw lichaam. Zodra de behamaat bekend is, kan de Sexy Shape Tool worden ingezet om tot de best matchende en comfortabele pasvorm te komen.

“Als merk draait het bij Hunkemöller om empowerment en inclusiviteit van vrouwen. Daarom willen we dat elke vrouw er op haar mooist uitziet en zich ook zo voelt, vooral wanneer het gaat om lingerie. Als je eenmaal correct bent gemeten, voelt niets zo goed als jezelf trakteren op een nieuwe beha of lingerie set! De perfecte outfit begint tenslotte met een goede basis.”

Charlotte Davies – Global Design and Buying Director voor Hunkemöller

Bron: Hunkemöller