WELKOM IN HYDE PARK

EEN ECHTE DIAMANT BINNEN DE AMSTERDAMSE WONINGMARKT

Exclusief wonen in de Metropoolregio Amsterdam krijgt een heel nieuwe betekenis met de komst van dit waanzinnige project! Middenin het centrum van de Randstad  met de Zuidas en Schiphol in handbereik worden meer dan 3.800 premium appartementen en studio’s gerealiseerd. Samen met een groep toparchitecten kun jij jouw hypermoderne droomappartement creëren in de bruisende omgeving van Amsterdam!

Zoiets unieks komt maar zelden voorbij. Wonen met ongekende allure, waar young professionals (met en zonder kinderen), expats en energieke senioren zich thuis voelen. Gelegen op een unieke plek. HYDE PARK wordt hét nieuwe stadspark van de Metropoolregio Amsterdam. Het architectonische, duurzame en autoluwe stadsdeel is voorzien van alle hedendaagse gemakken, denk aan brede boulevards, riante binnentuinen en zonovergoten dakterrassen. Zeg eerlijk; jij ziet jezelf toch nu al wonen in Hyde Park?!

TOPLOCATIE

Alles aan dit project is bijzonder. Te beginnen met de ligging: centraler krijg je het niet. Amsterdam-centrum bereik je binnen een kleine twintig minuten, de Zuidas binnen tien minuten en op Schiphol ben je binnen vier (!) minuten – wat betekent dat je binnen een uur zo in Londen, Parijs of Frankfurt kunt zijn. En op luttele km’s afstand liggen de belangrijkste autosnelwegen (A4, A5, A9) van de Randstad. Perfect voor wie uiterst zorgvuldig met hun kostbare tijd wensen om te gaan. Wil je na een drukke werkweek wat ontspanning opzoeken? Zee en duinen bevinden zich op fietsafstand en fijne restaurants, winkels, sport- en medische voorzieningen op loopafstand. Juist de nabijheid van tennisbanen, hockeyvelden, fitnesscentra en volop natuur om te rennen of te bootcampen vormen een integraal onderdeel van dit woongebied. Naast woongenot is reisgenot immens net zo belangrijk.

ARCHITECTUUR

De gerenommeerde architecten van MVRDV (bekend van o.a. de Rotterdamse Markthal en het gebouw de Valley op de Zuidas) tekenden het stedenbouwkundige masterplan voor dit unieke nieuwbouwproject. Architectenbureaus van naam ontwerpen de afzonderlijke appartementengebouwen. Resultaat: een kosmopolitisch geheel, opgebouwd uit duurzame en oogstrelende materialen van de allerbeste kwaliteit.

‘Er wordt veel aandacht besteed aan de architectuur van de gebouwen, zoals bijvoorbeeld de entrees van de gebouwen, die over het algemeen twee verdiepingen hoog zijn, zoals je ze tegenkomt in Londen, Parijs en New York. Dit is zeer bepalend voor de lifestyle.’

André Snippe

Kensington

Een van de unieke appartementengebouwen is Kensington, welke nu in de verkoop is. Bestaande uit 233 luxueuze appartementen vanaf €319.500 tot €1.249.500 V.O.N. Kenmerkend voor Kensington zijn de verschillende groottes met prachtige buitenruimtes, ontworpen door Barcode Architects. Het zorgt voor rijke diversiteit aan verspringende gevels die samen een fascinerend architectonisch icoon vormen. Perfect voor een divers publiek en een aangename mix van jong en oud: van samenwoners en jonge gezinnen tot empty nesters en expats. Het brede scala aan woonruimtes kenmerkt zich door woon-werkwoningen, maisonnettes, studio’s, twee- en driekamerappartementen en ruim bemeten penthouses met grote terrassen. Alle woningen beschikken over ruime balkons of dakterrassen met een hoog afwerkingsniveau. Beneden zijn er o.a. parkeervoorzieningen, bergingen en faciliteiten om fietsen te stallen. Verder hebben bewoners toegang tot de prachtige binnentuin, welke is ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, internationaal erkend als grootmeester op het gebied van tuinen en landschappen. Tot slot heeft Kensington binnen Hyde Park een unieke ligging. Het grenst direct aan het stadspark en biedt uitzicht op het water, met op loopafstand het stads- en winkelcentrum en de tennisclub.

Zoals genoemd is Kensington ontworpen door Barcode Architects, waar Dirk Peters en Caro van der Venne aan het roer staan. Bij alles wat ze ontwerpen zijn ze doorlopend op zoek naar een bijzondere invalshoek. De visie van Barcode is om gebouwen te ontwerpen die rondom hun plek de stad laten (her)leven en duidelijk een eigen stempel drukken op de omgeving. Ontwerpen die je meenemen als je ernaar kijkt en waarmee je je kunt identificeren als stadgenoot of bewoner. In tien jaar tijd is Barcode uitgegroeid tot een bureau met een internationaal portfolio en bekend om haar bijzondere ontwerpen voor woon- en culturele gebouwen. Recente hoogtepunten zijn de stedelijke iconen The Muse en CasaNova Rotterdam, het bijzondere ontwerp voor Sluishuis Amsterdam en de bibliotheek in het Franse Caen.

‘Wat we leuk vinden in architectuur en waar we naar zoeken in al onze ontwerpen, is een soort twist, die de juiste reactie oproept bij mensen die het ontwerp kennen, maar ook bij mensen die voor het eerst met het gebouw in aanraking komen.’

Barcode Architects
Caro van der Venne (l) en Dirk Peters (r), Barcode Architects

De binnentuin van Kensington is ontworpen door dé grootmeester op het gebied van tuinen en landschappen: Piet Oudolf (1944). De Nederlandse landschapsarchitect geniet internationale faam. In Engeland – waar ze zoals bekend helemaal ‘tuin-gek’ zijn – kan hij niet onopgemerkt over straat. In Nederland is hij bij het grote publiek weliswaar niet zo bekend, maar bij de kenners is zijn status onverminderd hoog. Alle reden voor Hyde Park om juist Oudolf te vragen de ‘courtyards’, ofwel de binnentuinen, in de nieuwe stadswijk te ontwerpen en vorm te geven. Van zijn hand zijn onder andere de schitterende ‘Gardens of Remembrance’ in New York, die zijn aangelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 9/11. In Nederland komen we zijn werk onder meer tegen in het landschap van het Singermuseum in Laren en van Museum Voorlinden in Wassenaar. Bij zijn ontwerpen voor Hyde Park laat hij zich inspireren door de omliggende flora en de aanblik van de jaargetijden in de Haarlemmermeer. Zo ontstaat in heel Hyde Park een bijzondere band tussen de binnenstedelijke dichtheid van de bebouwing en het leven in de natuur.

Hyde Park House

Benieuwd hoe die appartementen eruitzien? Kom dan naar Hyde Park House. Daar zijn alle varianten geheel op schaal nagebouwd. Je kunt gelijk interieuradvies inwinnen bij de showrooms van een aantal geselecteerde partners op het gebied van sanitair, keukeninrichting en meubilair en met een hypotheekadviseur de financieringsmogelijkheden bespreken.

‘In onze showroom zijn diverse modelwoningen gerealiseerd, waarbij u de kwaliteit, oppervlakte en een juiste impressie krijgt van de door ons te realiseren appartementen. Wij onderscheiden ons door standaardwoningen te bouwen waar je een wow-gevoel van krijgt, als je binnenloopt. Dat is onze kracht.’

André Snippe

Met de komst van Hyde Park geniet je van al het moois dat de stad Amsterdam te bieden heeft, terwijl je in een mum van tijd op Schiphol kunt staan voor een zakentrip naar Londen en bij thuiskomst een oase van rust vindt in de luxueuze appartementen en fijne buitenvertrekken. De sky is the limit!

Interesse? Kensington is nu in de verkoop. Bezoek de website van Hyde Park, mail naar info@hydeparkbv.nl of bel +31 (0)20 – 747 47 47