united we stand, divided we fall

Finalisten Miss Nederland 2022 bekend

De tien finalisten van Miss Nederland 2022 zijn bekend! Op zaterdag 16 april 2022 is de casting van Miss Nederland gehouden in de prachtige Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam. Een monumentale locatie dat gekenmerkt wordt door een enorme glazen kap met smeedijzeren constructie. Stoer, eigentijds, chique, elegant en vooral uniek, net als de verkozen tien finalisten die stuk voor stuk het avontuur ‘Miss Nederland 2022’ aangaan!

Na honderden aanmeldingen en vele leuke online challenges wist de organisatie 63 kandidaten uit te nodigen die zich tijdens de casting mochten presenteren aan de ervaren jury. Het merendeel van de jury bestond uit de Missen van de afgelopen jaren: Julia Sinning (2021), Denise Speelman (2020), Rahima Dirkse (2018) en Zoey Ivory (2016). Samen met Marvy Rieder (founder The Model’s Health Pledge), Valerie Curlingford (Performance en musicalartiest en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur van hoofdsponsor hannah) zijn zij na een intensieve maar ontzettend leuke casting dag tot een besluit gekomen. Zij hebben tien stralende, spontane en intelligente jonge vrouwen uitgekozen die de komende periode het Miss Nederland avontuur aangaan. De tien finalisten zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie, maar met één gezamenlijk doel: Miss Nederland 2022 worden. Zij zijn tussen 18 en 28 jaar met diverse opleidingsachtergronden. Samen maakt het een prachtige groep die beauty’s met brains laten zien.

BeYOUtiful

Jaarlijks houdt de Miss Nederland Organisatie een casting voor de ‘Leukste Baan van Nederland’ en gaan zij op zoek naar ‘de mooiste van het land’! Laat deze titel je niet voor de gek houden, want bij Miss Nederland gaat het niet om het vooroordeel dat het om alleen maar uiterlijk en glamour gaat of dat het een vleeskeuring is. Het gaat om brains, business en beauty! Een lief, sociaal, maatschappelijk betrokken karakter met daarnaast duidelijke ambities, doorzettingsvermogen en een verhaal to share with the universe. Miss Nederland is een girl next door. Met als doel een rolmodel te zijn voor vele jongeren wat in deze tijd – waar socialmedia centraal staat- ieder jaar weer laat zien hoe erg dat nodig is in deze maatschappij.

Subscribe on YouTube

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het avontuur van de finalisten te volgen via het YouTube kanaal van Miss Nederland. In de online serie wordt gedurende het hele traject van drie maanden een kijkje achter de schermen gegeven. Van casting tot finale, van reizen, bootcamp tot catwalk workshops, van fotoshoots tot inzet voor goede doelen en partners. Naast de start van een gehele aflevering over de casting worden de finalisten gevolgd tijdens diverse challenges en trainingen. Er vindt een officiële fotoshoot plaats bij niemand minder dan topfotograaf William Rutten en zij zullen verschillende rode lopers betreden. Vervolgens gaan de finalisten op reis naar een zonnige bestemming met unieke locaties en nemen zij je mee naar diverse activiteiten voor partners en goede doelen, zoals onder andere abseilen van het WTC Amsterdam voor Make A Wish. Natuurlijk worden ook de voorbereidingen voor de finaleshow vastgelegd waar uiteindelijk dé Miss Nederland 2022 gekroond zal worden. Dit alles om nadere kennis te maken met de finalisten, want niets wordt voor de lens van de camera’s gemis(s)t!