Het perfecte cadeau

Geef deze gelukssymbolen cadeau aan jouw geliefde

Acqua di Parma laat de liefde voor de Italiaanse cultuur en vakmanschap als kernelementen van het merk samenkomen met bijzondere gelukssymbolen als het klavertje vier, hoefijzer en meer. Deze handgemaakte kunstwerken sieren op de verpakkingen van de eindejaarscollectie van Acqua di Parma, waar ook aloude technieken samenkomen. De technieken die ambachtslieden gebruikten tijdens het creëren van deze kunst, zijn gebaseerd op de Italiaanse cultuur en de liefde voor het land waar het merk sinds 1916 zijn oorsprong vindt. Ieder stuk uit de feestelijke eindejaarscollectie heeft hierdoor een uniek karakter gekregen, mét ziel en verhaal.

De eindejaarscollectie neemt je mee naar winterse ochtenden in een met sneeuw bedekt dennenbos en met als ‘piek op de kerstboom’ gelukssymbolen uit de hele wereld. Op de verpakkingen vind je namelijk de Italiaanse kunst met daarin wereldwijde symbolen van geluk en voorspoed verwerkt, waaronder het welbekende klaviertje vier, het hoefijzer, de gelukshoorn, de goudvis, de ster, het lieveheersbeestje, de geluksbamboe, de granaatappel en uiteraard de kerstboom.

Op zoek naar inspiratie voor de feestdagen? Maak jouw geliefde dan blij met vijfentwintig feestelijke en handgemaakte parels uit de Acqua di Parma- adventskalender of met een van de holiday-geuren die terug te vinden zijn in de geurkaarsen en diffusers. De geur Bosco neemt je mee naar de frisse en winterse bergbossen en bevat de geur van dennennaalden – natuurlijk een typische geur om in de eindejaarssferen te komen – en smelt samen met de geur van eucalyptus voor een frisse twist. De kruidnagelaccenten zorgen voor een warm wintergevoel. Het gevoel van ontwaken op een frisse winterochtend, wanneer verse sneeuwvlokken en zonnestralen schitteren op de witte sneeuw, krijg je van de geur Neve Fresca. Een combinatie van bloeiende noten van citrus, verse alpenviooltjes, muskus en zijdezacht sandelhout. Voor het gevoel van fortuin en geluk is Portafortuna dé perfecte geur. Het brengt je in een magische en rustgevende aura van kostbare dromen en wensen. Deze geur combineert diepe noten van hout en leer met een subtiel vleugje kaneel en patchoeli voor een mysterieus en winters gevoel.

Acqua di Parma adventskalender

De herkomst van gelukssymbolen

Klavertje vier

Het klavertje vier komt vaak voor in de Ierse natuur en wordt geassocieerd met Ierland en St. Patrick’s Day. In de Keltische culturen – vooral in Ierland – gelooft men al sinds de middeleeuwen in het geluk van een klavertje vier.

Gelukshoorn

De gelukshoorn is een Italiaans amulet dat gedragen wordt tegen het boze oog. Historisch gezien werd dit symbool ook gedragen om de vruchtbaarheid te bevorderen.

Ster

De ster staat in veel culturen symbool voor de aanwezigheid van God en voor het licht in de duisternis.

Granaatappel

Granaatappels staan symbool voor geluk en vruchtbaarheid vanwege hun vele zaden. Oude Grieken gooiden een granaatappel op de stoep voor de deur kapot als ritueel bij het betrekken van een nieuwe woning.

Kerst

Vanuit het christendom doet de driehoekige vorm van de kerstboom denken aan de Heilige Drie-eenheid van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Groene takken staan bij de oude Germaanse stammen symbool voor vruchtbaarheid en goddelijkheid.

ZIE OOK: OP EEN RIJ: ZES PRACHTIGE KERSTCADEAUS VOOR HEM