Inspirerende lingerieshow

Hunkemöller’s nieuwe collectie

Dinsdagavond werd de allernieuwste collectie van Hunkemöller getoond op de catwalk met een inspirerende show. Modellen als Loiza Lamers, Fine Bauer, Lidia Santos en Manny Willie rockten op de catwalk.

De collectie is de eerste van ontwerper Andrew Lane, met wie het lingeriemerk nieuwe stappen zet en werkt vanuit het ‘design first’-principe. Hunkemöller gaat terug naar de essentie en showde een collectie die vrouwelijkheid in iedere vorm en maat viert. Het is een interpretatie van de moderne vrouw, met elementen van bloemen en is geïnspireerd door moderne kunst.

De felle kleuren van Andy Warhol’s beroemde hibiscus-kunstwerk vertalen zich naar speels geborduurd kant. Transparante chiffon met ruches staat voor de dromerige witte roos van Georgia o’Keeffe. De erotische uitstraling van Robert Mapplethorpe’s lelie was de inspiratie voor moderne bondagedetails. Ook zetten de uitdagende bloemden van Frida Kahlo, één van de eerste boegbeelden van emancipatie en empowerment, een duidelijke sfeer. Het materiaalgebruik varieert van kant, geborduurde stoffen, motieven en satijn, tot aan chiffon, tule, linten en heel veel decoratieve steentjes. Met deze collectie wil Hunkemöller het mooiste in alle vrouwen naar boven brengen, hun zelfvertrouwen een boost geven én ze empoweren.

De inspiratie voor de catwalk komt rechtstreeks van de girlgang en eenheid uit ‘Spirit’, de muziekvideo van Beyoncé. De show was verdeeld in drie thema’s: harmony, unity en bravery en stond volledig in het teken van inclusiviteit en sisterhood. Loiza Lamers, Manny Willie, Lidia Santos en Fine Bauer kwamen samen om te strijden voor Hunkemöller’s visie: lingerie ontwerpen voor iedere vrouw, ongeacht welke vorm of maat ze heeft met de beste pasvorm.

Hieronder de tofste beelden van de show: