Hybride werken

Met deze 5 essentials rol je met plezier van je bed naar je home office

Nu het ergste van de pandemie achter de rug is mogen we met z’n allen weer deeltijds op kantoor werken. Eindelijk weer wat fysieke interactie met de collega’s! Maar geef toe, dat thuiswerken heeft toch ook wel z’n voordelen (langer slapen, geen files, en zelfs geen broek als je daar even geen zin in hebt – niemand die het ziet, toch? 😉). Het nieuwe ‘hybride werken’ betekent eigenlijk dat we binnenkort kunnen genieten van het beste van twee werelden. Maar iedereens home office is natuurlijk anders. Sommigen konden hun extra slaapkamer omtoveren, anderen moesten het stellen met een hoekje in de woonkamer. Maar zelfs al heb je geen hele kamer voor jezelf, met deze vijf essentials wordt jouw werkplek je favoriete plek in huis (of toch bijna).  

1. Een computerbril

Thuis breng je waarschijnlijk nog nét wat meer tijd door achter een computerscherm. Die koffiebreaks met je favoriete collega, brainstorms en teammeetings gebeuren nu digitaal, wat na een tijd kan zorgen voor vermoeide ogen en hoofdpijn. Voldoende afstand tot je beeldscherm creëren of af en toe twintig seconden lang in de verte staren helpt al wat, maar een ultra-geconcentreerde werker zoals jij zal dat soms wel eens vergeten. Een speciale computerbril is de ideale oplossing, die neutraliseert namelijk het blauwe licht. En geen zorgen, want net zoals gewone brillen bestaan ze in allerlei trendy modellen. Je hoeft dus niet eens halfblind te zijn om er stijlvol uit te zien. Win-win!  

2. Een betrouwbare, snelle WiFi-verbinding

Als er één ding is waar we allemaal behoefte aan hebben, is het wel een betrouwbare, snelle internetverbinding in elke hoek van het huis. Als we nu zin hebben om te videobellen met een collega via onze smartphone terwijl we naar de keuken lopen voor de zevende kop koffie van de dag, dan moet dat toch gewoon kunnen. Hapert je verbinding toch nog vaker dan je lief is? Probeer dan eens een Powerline-adapter zoals de devolo Magic 2 WiFi next waardoor je internetverbinding via het elektriciteitsnetwerk verloopt. Deze adapter stop je gewoon in het stopcontact en hoppa: je hebt altijd en overal in huis supersnel internet, met een bereik van wel vijfhonderd meter.

3. Een hangplant

Planten zorgen voor extra zuurstof in je kamer en dat maakt dat je geconcentreerder kunt werken (tenminste, als je niet voor de Fejka-kunstplant van de IKEA gaat). Goede reden dus voor een bezoekje aan het tuincentrum. Geen ruimte op je bureau? Kies dan voor een hangplant zoals de scindapsus, aeschynanthus of philodendron. Die krijg je niet zomaar dood én ze voegen zelfs meer sfeer toe dan een normale plant.

4. Een bureauplanner

Een volle wasmand, die ene serie die je eigenlijk nog wilt afkijken, de hond die een extra blokje om wil: de verleiding om iets anders te doen als je thuiswerkt, is soms best groot. Maak daarom elke ochtend vóór je werkdag start een to do list op een bureauplanner. Dan ligt-ie altijd in het zicht en zie je in één oogopslag welke taken je nog af te ronden hebt. Wedden dat je daar een stuk productiever van wordt? En een bureauplanner in toffe kleuren staat natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Wel zo leuk, als je er de hele dag tegenaan moet kijken.

5. Motivatiequotes

Iedereen is soms wel even de motivatie kwijt. Het is misschien cliché, maar een inspirerende of grappige quote kan in dat geval al veel doen. Op een kleurrijke post-it of een leuke pen, bijvoorbeeld. Geen inspirerende collega’s om te citeren? Kijk dan zeker ook even op Pinterest. Maar wel scrollen buiten de werkuren hé!