Art

MOAM maakt fotoboek over mode & kunst in Amsterdam

Het boek ‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’ is een ode aan de hedendaagse Nederlandse creatieve industrie; een naslagwerk vol mode, kunst en fotografie. In samenwerking met MENDO heeft MOAM meer dan 150 creatieven geselecteerd die meewerkten aan het boek. Naast reeds bestaand MOAM-beeld is er speciaal voor het boek ook nieuw werk gemaakt. Zowel iconische namen als jonge talenten tonen hun visie op de hedendaagse creatieve cultuur in Amsterdam en Nederland.

Het boek blikt terug op de afgelopen vijf jaar van MOAM, met vijftig beelden gecreëerd in samenwerking met iconen als Inez&Vinoodh, Rijksmuseum, Erwin Olaf, Viktor & Rolf en Doutzen Kroes. Daarnaast biedt het boek een platform aan meer dan zestig unieke teams van fotografen, designers en kunstenaars. Zij creëerden samen nieuwe series voor dit boek om hun visie op de hedendaagse cultuur in Amsterdam vast te leggen. In complete creatieve vrijheid.

“Iconische namen met jonge talenten; dit boek is een overzicht van de Amsterdamse hedendaagse creatieve cultuur in de breedste zin. MOAM staat voor creatieve vrijheid en het bieden van een platform aan jong talent. Het boek is de ultieme samenkomst van talent en cultureel erfgoed.” – Martijn Nekoui, MOAM

Het unieke boek toont nieuw werk van én met onder andere Claes Iversen, Daan Roosegaarde, Daily Paper, David Laport, G-Star RAW, Iris van Herpen, Jan Taminiau, Jimmy Nelson, Koos Breukel, Maarten Spruyt, Marc de Groot,
Paul Bellaart, Philippe Vogelenzang, Piet Hein Eek, Piet Paris, Rijksmuseum, Sophie van der Perre, The New Originals en Valentina Vos.

In aankomende editie TalkiesMAN, die vanaf 19 april in de winkels ligt, lees je een interview met Martijn Nekoui én bekijk je nog meer toffe, exclusieve beelden!

‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’ is vanaf 21 maart 2019 verkrijgbaar en kan vanaf heden besteld worden als pre order via www.mendo.nl.