Art

Moco Museum heropent haar deuren

Goed nieuws voor alle kunstliefhebbers! Op 1 juni opent het Moco Museum in Amsterdam haar deuren weer voor publiek. Mét een nieuwe kunstcollectie en nieuwe tentoonstellingen. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM nageleefd, zodat bezoekers op een veilige manier kunnen genieten van kunst.

Het Moco Museum heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de heropening. Er zijn specifieke looproutes uitgezet en smallere doorgangen zijn voorzien van plexiglas-wanden. Om extreme drukte te voorkomen, kunnen bezoekers online een tijdslot reserveren en een kaartje kopen. Bij aankoop van een ticket ontvangen bezoekers gratis een tweede bezoek in november.

Ook zijn de tentoonstellingsruimtes gerenoveerd én hangen er nieuwe werken van Banksy, KAWS, Marc Rothko en Tracy Emin. In de tuin van het museum kun je ook genieten van nieuwe kunst, zoals het grote houten beeld ‘Final Days’ en het augmented reality-kunstwerk ‘Companion’ van KAWS. Het AR-kunstwerk is een exclusief werk dat in de gelimiteerde oplage van 25 stuks wereldwijd is uitgebracht. De populaire immersive digital art-tentoonstelling ‘Reflecting Forward’ van Studio Irma, die vlak voor de coronacrisis opende, is verlengd tot 1 november. Ook ‘Laugh Now’ van Banksy is verlengd.

KAWS – ‘Final Days’

Moco Open Air Museum

De coronacrisis heeft het Moco Museum creatief gestimuleerd om na te denken over het tentoonstellen van kunst op andere manieren. In samenwerking met Studio Irma werkt het museum aan een augmented reality-versie van ‘Reflecting Forward’. Via de app ‘Moco Outside’ kunnen bezoekers in openlucht toegang krijgen tot deze augmented reality experiences. De app ‘Moco Outside’ wordt in juni gelanceerd met een uitgebreide toelichting.

Studio Irma – ‘Reflecting Forward’