My favorite Books: Yvanka van de Zwaan

must read

My favorite Books: Yvanka van de Zwaan

Yvanka van de Zwaan is in haar dagelijkse leven freelance fondsenwerver voor diverse non-profit organisaties en co-ouder van drie kinderen. Daarnaast heeft Yvanka al enkele boeken geschreven, waaronder haar nieuwe debuutroman ‘19% kans op geluk’.

De eenzaamheid van de priemgetallen
Paolo Giordano

Roman over de bijzondere vriendschap tussen de pubers Alice en Mattia, om verschillende redenen de eenzaamste figuren die je je kunt voorstellen. Geweldige debuutroman van Giordano. Je krijgt echt buikpijn van de verdrietigheid van hun leven.

Het vergeten gezicht
Elle van Rijn

Superspannend en aangrijpend boek waarin twee (liefdes)verhalen door elkaar lopen en alles met elkaar te maken heeft. Haar volgende boek ‘De dag waarop ik Johannes Klein doodreed’ is ook een topper.

Kalme chaos
Sandro Veronesi

Prachtig boek over Pietro Paladini die na de dood van zijn vrouw besluit om de hele dag voor de school van zijn dochtertje op haar te wachten. Iedere dag. Veronesi schrijft in van die heerlijke, lange, mild grappige zinnen. Ik ben fan van zijn schrijfstijl.

De doe-het-zelf retraite
Floor Gerritsma

Grappig en ontroerend boek over Roos die zichzelf door een retraite worstelt op zoek naar antwoorden op vragen die we allemaal hebben. Heel herkenbaar boek.

Lieveling
Kim van Kooten

Luchtig en ontroerend geschreven roman vanuit het perspectief van het meisje Puck dat misbruikt wordt door de nieuwe vriend van haar moeder. Kim van Kooten weet heel knap een heftig verhaal met humor en ironie te vertellen. In één keer uitgelezen.