Jeroen en Fidan

Nieuw duo Op1

Onze columniste Fidan Ekiz is samen met Jeroen Pauw vanaf dit weekend iedere zondag namens BNNVARA te zien als presentatieduo van Op1. Onlangs maakte de NPO bekend dat de talkshow op de late avond vanaf deze week zeven dagen per week te zien is en ook in de zomer door zal gaan.

Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: “In deze tijd van crisis is er grote behoefte aan goede informatievoorziening en duiding. Ik ben zeer tevreden dat we hier middels een derde duo bij Op1 een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.”

Jeroen Pauw: “Door de maatschappelijk ontwrichtende coronacrisis is het ook journalistiek alle hens aan dek. Ik maak dan ook graag deel uit van het team dat met Op1 dagelijks, nu zelfs zeven dagen per week, het nieuws volgt, duidt en waar mogelijk verdiept. Ik verheug me op de samenwerking met de redactie en het werken met medepresentator Fidan Ekiz, die ik ten tijde van Pauw en Witteman heb leren kennen als een slimme en vrolijke collega en een bevlogen en origineel journalist.”

Fidan Ekiz: “Het zijn bijzondere tijden, onwaarschijnlijk nieuwsrijk, waarin we met Op1 een belangrijke bijdrage leveren aan het informeren van de samenleving. Ik ga me inzetten om zowel de harde feiten als de warme momenten waar we met zijn allen behoefte aan hebben bespreekbaar te maken. En ben vereerd en verheugd dat met een vakman en fijn mens als Jeroen te mogen doen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor mij op uitzonderlijke hoogte staat als presentator en interviewer. Een aparte categorie in dit segment.”

Op1 is iedere dag vanaf 22.30 uur te zien op NPO1. Het programma is een samenwerking tussen de omroepen WNL, EO, Omroep MAX en BNNVARA en wordt in samenwerking met TVBV gemaakt.