Changes

Nieuwe single Ilse DeLange

Ilse DeLange lanceert vandaag haar allernieuwste single: ‘Changes’. Het nummer gaat over hoe je soms uit je comfortzone moet stappen om zo tot veranderingen te komen bij jezelf en je omgeving. Heel toepasselijk dus op de huidige coronasituatie! Toeval of niet, het is heel bijzonder dat de tekst zo aansluit bij de huidige tijd.

‘Changes’ is vanaf vandaag op alle digitale platformen te downloaden en te streamen én is vandaag gelijk door NPO Radio 2 verkozen tot Top Song. De Nederlandse artiest weet country en eigentijdse pop als geen ander te combineren. Waar haar Americana en countryalbum ‘Gravel & Dust’ vorig jaar nog een Edison won voor ‘album van het jaar’, is het aanstekelijke ‘Changes’ een verandering richting het andere eind van haar muzikale spectrum. De song is een voorproefje van het nieuwe album van Ilse de Lange, die later dit jaar verschijnt.

“De meesten van ons proberen vast te houden aan wat we kennen, ik heb die neiging ook. Maar als we veranderingen omarmen, kunnen zij ons ook een verfrissende kijk op onszelf en de wereld om ons heen brengen. ‘Changes’ is voor mij muzikaal gezien een poptrack met een vleugje country.”

Ilse de Lange

‘Changes’ wordt ook al groots opgepakt over de grens. Het is de trailer muziek van de Duitse variant van ‘Boer zoekt vrouw’: ‘Bauer Sucht Frau’. Ook is Ilse DeLange vanaf mei wekelijks te zien en horen in het Duitse tv-programma ‘Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert’. Dit programma is het Duitse equavalent van ‘Beste Zangers’, waar Ilse te zien is naast zangers als Michael Patrick Kelly, MoTrip, Nico Santos, LEA, Jan Plewka en Max Giesinger. De opnames vonden eerder dit jaar in Zuid-Afrika plaats.

Luister de nieuwe track ‘Changes’ op Spotify, Apple Music, iTunes of Deezer.