Romy Monteiro’s

eerste Nederlandstalige single

We kennen Romy Monteiro al jaren als zangeres. Vooral van prachtige covers van Whitney Houston en andere Engelstalige nummers. Nu gooit ze het over een andere boeg en komt ze voor het eerst met een Nederlandse song. Haar single ‘Hij was voor altijd’ is vanaf vandaag gereleased, samen met de lancering van onze nieuwe editie waar Romy de cover siert!

Haar single wordt gezongen vanuit iemand die terugdenkt aan een bijzondere ontmoeting, nacht of een romance. Het is een aanstekelijk uptempo nummer, waarbij het nog een uitdaging wordt om stil te blijven zitten. Romy herself schreef er aan mee en werkte o.a. samen met Linde Schöne – die ook een groot aandeel had op het laatste album van Trijntje Oosterhuis. Samen met een paar anderen hebben ze een writing camp gehouden, waar veel goede liedjes uitkwamen. De nummers gaan over Romy zelf: haar levensverhaal vormt de inspiratie. Haar schrijfteam vertelt ze alles over haarzelf en haar leven, maar ook over haar jeugd, de band met haar familie en de niet-bestaande met haar vader.

 “Ik maak uitgebreide briefings waarin ik van alles over mezelf vertel. Ik heb de afgelopen jaren veel meegemaakt. Werd van onbekend meisje een musicalster, werd verliefd, ben verloofd, nét niet getrouwd en vervolgens overwerkt geraakt. Als mensen voor me schrijven, moeten ze toch veel over mij weten. Ik moet me helemaal blootgeven, anders werkt het niet. Muziek is kwetsbaar, naakt en puur, dus dat moet een tekst ook zijn. Ik vind het doodeng dat mensen straks alles horen, maar het kan niet anders dan zo.”

Romy Monteiro

Na vele Engelstalige nummers volgt Romy nu haar hart, dat houdt van Nederlandstalig. Ze vindt de Nederlandse taal ontzettend mooi en is zelf vooral fan van Nederlandstalige muziek, bijvoorbeeld van Marco Borsato en Trijntje. Ze is blij dat ze nu zelf de kans krijgt om het nu in het Nederlands te proberen. Niet per se in één stijl, ze wil een artiest zijn die veel afwisselt. Eerlijkheid en openheid staan hoog op haar lijstje en dat wil ze uitdragen. Toen Romy begon in de showbizz werd om haar heen een perfect plaatje gecreëerd, waar ze zelf ook aan meehielp bekent ze. Toen is ze keihard gevallen. Op alle vlakken ging het mis: zakelijk, persoonlijk, op relatiegebied én met haar gezondheid. Toen ze haar sores deelde, merkte ze dat mensen dat stoer vonden. Ze besloot niet meer alleen de goede momenten te delen, maar juist ook de dingen die verkeerd gaan: angsten en problemen. Voor Romy is het belangrijk dat ze in haar muziek ook die onderkant aanraakt, in plaats van dat ze alleen zoete liefdesliedjes zingt. Ze hoopt dat haar muziek iets losmaakt in mensen. Een emotie, iets waar ze vrolijk van worden. Romy hoopt dat mensen straks háár liedjes harder willen zetten om lekker mee te zingen.