My golden lifestyle rules

Sharon Pieksma

Sharon Pieksma is model, dj en onze Miss Nederland 2019. Ze zet zich in voor een betere wereld: minder plastic en meer genieten van de natuur. Lees hier haar tien gouden lifestyleregels.

1. Doe meer alleen

Ik ben graag alleen. Ik ga graag alleen op reis en ook naar festivals, daar geniet ik echt van. Lekker een muziekje op en gaan met die banaan! Ik raad dit straks iedereen aan. Vooral alleen op reis leer je veel. Vooral over jezelf. 

2. Maak tijd vrij voor je hobby’s  

Mijn passie is muziek. Het is mijn echte liefde. Ik heb drie keer op Burning Man gedraaid. Binnenkort ga ik leren produceren om mijn eigen feeling in mijn tracks te stoppen. Ik draai deephouse, deeptech en minimal. Ik kan niet wachten om mezelf hier verder in te ontwikkelen. Mijn passie én hobby is muziek, maar misschien is dat voor jou iets heel anders. Ik zou adviseren om meer tijd te steken in je hobby’s. Ik snap dat werk voor veel mensen op nummer één staat, maar tijd in jezelf en eigen interesses steken is écht belangrijk. 

3. Wees – en blijf – positief

Ik ben altijd positief en lach veel. Geen idee hoe het kan, maar ik zie altijd de leuke dingen ergens van in. Natuurlijk heb ik ook wel eens een slechte dag, maar het leven is veel te leuk om bij de pakken neer te gaan zitten. Neem tijd voor jezelf, verwerk het op je eigen manier, maar houd een positieve attitude en lach veel! Lachen werkt aanstekelijk en maakt je automatisch vrolijk. Echt! 

4. Leer van anderen 

Ik vind het leuk om mensen te observeren, vooral positieve mensen. Ik voer vaak diepgaande gesprekken en heb het gevoel dat ik daar veel van opsteek. Je kunt zoveel leren van anderen. Als je alleen maar naar jezelf luistert, heb ik het idee dat je niet kunt groeien. Juist door naar anderen te luisteren en jezelf te omringen met positieve mensen, groei je in het leven. 

5. Houd van je lichaam 

Je hebt er immers maar één. Ik houd van biologisch en vegan eten. Ik voel me zoveel beter als ik gezond eet en weet dat de afkomst van de producten juist is. Ook al is het misschien maar een kleine verandering, je kunt er toch een verandering mee maken. Laten we dat met z’n allen doen en zo veranderen we de wereld! 

6. Doe eens gek! 

Ik houd van fashion, maar volg absoluut geen trends. Ik kleed me lekker zoals ik zelf wil en vaak is dat anders dan ‘normaal’. Lekker gek, kleurtjes en baggy broeken. Kom maar op! Trek lekker aan wat jij wilt en doe het absoluut niet voor een ander en al helemaal niet om een bepaalde trend te volgen. Als jij je goed voelt in jouw kleding, straal je. 

7. Ga sporten

Ik houd van sporten! ‘s Ochtends skaten, yoga, krachttraining of zwemmen. Het voelt niet alleen heerlijk om gezond bezig te zijn voor je fysieke gesteldheid, ook mentaal kom ik hierdoor tot rust en kan ik de dag lekker afsluiten. Hetzelfde geldt als met gezonde voeding: je hebt maar één lichaam, zorg er goed voor!  

8. Mediteer en gun jezelf rust 

Ik mediteer twee keer per dag. Om terug te komen bij de kern van wie ik ben vind ik het fijn om te mediteren. Even een moment voor mezelf: wie ben ik, waar sta ik voor en dat elke dag weer uitdragen. 

9. Draag jouw steentje bij, dat voelt goed 

Ik ben een natuurfreak. Als Miss Nederland heb ik als doelstelling om minder plastic te gebruiken, want we moeten onze planeet liefhebben. Mijn doel is om, mede door het platform van Miss Nederland, mensen te inspireren minder plastic te gebruiken. Ik hou van uitdagingen, dus er komen mooie dingen aan. Ik zie al veel positieve bewegingen, daar word ik ontzettend blij van.  

10. Leef in het moment 

Momenteel probeer ik mezelf aan te leren om te geven zonder verwachtingen. Om echt in het moment te leven. Kijk om je heen en geniet, waar je ook bent. Want dat moment beleef je maar één keer. Als je daar bewust mee omgaat en stilstaat bij het moment, leer je kleine dingen veel meer waarderen.