Justdiggit

The Raindance Project

Op zaterdag 14 september introduceert Justdiggit met The Raindance Project drie simultane en gratis toegankelijke evenementen, in Nederland, Kenia en Tanzania, om zo vergroening te positioneren als dé wereldwijde oplossing voor klimaatverandering. Muziek, dans, podiumkunsten, educatie, comedy en wetenschap komen samen op één podium. Het project wordt gelanceerd in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam, met als hoogtepunt een live verbinding tussen de drie evenementen, die voor iedereen te volgen is. 

Van 12.00 tot 21.00 zijn er optredens van bekende artiesten, zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Akwasi, Naaz en The Flexican, maar ook dj’s, comedians en wetenschappers spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van de boodschap over het vergroenen van onze planeet. Justdiggit-ambassadeurs Floortje Dessing, André Kuipers, Tess Milne en Harm Edensnemen nemen de presentatie van het evenement in Amsterdam voor hun rekening.    

PROGRAMMA VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER, AMSTERDAM
André Kuipers, Aafke Romeijn, Akwasi (spoken word), Amara Onwuka, Awanto3, Bokoesam, Carlos Valdes, De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Eddy de Clercq (Soul Safari), CUT_, Edson da Graça, Het Gezelschap, Joost van Bellen, Khalil, Naaz, Nusodia, Pakhuis De Zwijger met oa: Rosa Anders en Milan van der Meulen, Pape Seck, Regginald Bosnie, Steven Pieters, The Flexican en Yung Nnelg. Presentatie: Harm Edens, Tess Milne, Floortje Dessing, Shamiro van der Geld     

If we can warm up the earth, we can also cool it down
Verwoestijning is een van de grootste bedreigingen voor onze planeet, maar met z’n allen kunnen we dit tij keren. The Raindance Project wil met deze belangrijke boodschap jong en oud inspireren en zorgen voor een gevoel van eenheid en onderlinge verbondenheid. The Raindance Project organiseert daarom iedere twee jaar een serie evenementen op meerdere plaatsen in de wereld om de boodschap van vergroenen en afkoelen bij een groter publiek bekend te maken.

3FM is er op 14 september de hele dag bij. Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen zullen tussen 16:00 uur en 19:00 uur een radio-uitzending rondom The Raindance Project op 3FM verzorgen, live vanuit het Vondelpark. De twee 3FM-dj’s zullen bovendien in de aanloop naar het evenement in hun programma Mark+Rámon aandacht besteden aan Justdiggit en The Raindance Project. Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, tevens ambassadeurs van Justdiggit, verzorgen sinds september 2017 de middagshow op NPO 3FM. Het programma is iedere werkdag te horen tussen 16:00 uur en 18:00 uur.