MUST WATCH

Tv-tip: dramaserie Red Light met Carice van Houten en Halina Reijn

Inmiddels heb je waarschijnlijk al heel veel series gezien, maar gelukkig komen er nog wél steeds nieuwe series bij. Als je van Nederlandse dramaseries houdt, heb je geluk. De nieuwe BNNVARA-serie Red Light begint vanavond. Dé dramaserie over mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting. Een bloedstollende serie die perfect is voor je Friday night at home.

In de serie staan de levens van drie verschillende vrouwen centraal, gespeeld door Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville. Sylvia (Carice van Houten) is een sekswerker, Esther (Halina Reijn) is een bekende sopraanzangeres en Evi (Maaike Neuville) is een gedreven rechercheur. De drie vrouwen blijken elkaar nodig te hebben in hun zoektocht naar vrijheid. ‘Red Light’ is de eerste Nederlandstalige televisieserie die Carice van Houten en Halina Reijn creëerden en waarin ze gezamenlijk te zien zullen zijn. ‘Red Light’ is geproduceerd door Hollands Licht en Eyeworks België in coproductie met BNNVARA en VTM en in samenwerking met Man Up Film. De serie won diverse prijzen, waaronder twee Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival en de Special Performance Award en prijs van de Studentenjury tijdens het prestigieuze Canneseries.

De cast van ‘Red Light’ bestaat naast de drie hoofdrolspelers uit Jacob Derwig, Beppie Melissen, Nadia Amin, Robert de Hoog, Majd Mardo en Bilal Wahib. Ook bekende Vlaamse acteurs als Geert van Rampelberg, Koen de Bouw en Joren Seldeslachts zijn te zien in de serie. Wouter Bouvijn en Anke Blondé zijn verantwoordelijk voor de regie van ‘Red Light’. Hoofdschrijver van de serie is de veelgeprezen auteur en scenarist Esther Gerritsen. Christophe Dirickx, Frank Ketelaar en Halina Reijn hebben meegeschreven.

Red Light is vanaf vanavond tien weken lang elke vrijdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Alle afleveringen zijn ook vanaf vandaag te bingen op NPO Plus. Bekijk hier de trailer van de serie:

https://www.youtube.com/watch?v=WfUBdKr5biI&ab_channel=BNNVARA