lichtfestival

Uittip: Het Royal Light Festival 

Ook klaar met de donkere wintermaanden? Het Royal Light Festival van 13 tot en met 17 maart in Apeldoorn zet nèt voordat de lente officieel begint het licht alvast aan.


Het Royal Light Festival is een 5-daags lichtfestival met een koninklijk tintje. Wandel langs indrukwekkende lichtkunstwerken van internationale kunstenaars, die tentoongesteld zijn op veelal koninklijke plekken in de stad, zoals het onlangs vernieuwde Paleis Het Loo. Geniet onderweg van een hapje en drankje bij de deelnemende horeca, of pak uit met een wijn-spijs wandeling langs de lichtkunstwerken. Een aanrader voor jong en oud! 

Credits: Sven Scholten

Over het Royal Light Festival
Het Royal Light Festival werd in 2023 voor het eerst georganiseerd. Ruim 35.000 bezoekers wisten het lichtfestival te vinden. De kunstwerken van het Royal Light Festival vertellen samen het verhaal van Apeldoorn: een stad omringd door natuur, met een rijke en koninklijke geschiedenis. Al die aspecten zijn terug te vinden in het Royal Light Festival.Artistiek light designer Rogier van der Heide – o.a bekend als oprichter van het Amsterdam Light Festival – tekent opnieuw voor de rol van curator.