JAAR VAN DE DRAAK

Vier het Chinees Nieuwjaar met deze bijzondere horloges

Zaterdag 10 februari gaat het Chinees Nieuwjaar van start! Het Chinees Nieuwjaar staat ook wel bekend als het Lentefeest en is een van de belangrijkste Chinese feestdagen en duurt maar liefst vijftien dagen. Volgens de Chinese astrologie luiden we in 2024 het Jaar van de Draak in. De Draak staat voor kracht, macht, rijkdom en wijsheid en wordt beschouwd als een van de gelukkigste dieren in de Chinese dierenriem. Om dit te vieren wordt er groots uitgepakt, door iedereen! Talkies tipt drie horloges die in het teken staan van het Jaar van de Draak.

Bell & Ross: BR 05 ARTLINE DRAGON

Volgens de Chinese astrologie hebben mensen die geboren zijn onder de Draak een karakter dat actief, wilskrachtig, zelfverzekerd, ondernemend en gelukkig is. Het nieuwe BR 05 Artline Dragon-horloge neemt deze gedurfde persoonlijkheid over, met een exclusieve lasergravure die doet denken aan een tatoeage. De BR 05 Artline Dragon begeeft zich op een geheel nieuw terrein door grafische codes te gebruiken die gelinkt zijn aan de kunst van het tatoeëren. Spelend met licht en schaduw door de relatieve fijnheid en dikte van elke lijn, is dit lijnenspel cruciaal om het domein van de tekening te overstijgen naar dat van een metalen tatoeage. Op de wijzerplaat en de geïntegreerde armband van de BR 05 Artline Dragon is het decoratieve motief fijn gegraveerd. De voorouderlijke techniek van het graveren wordt in China al meer dan een millennium toegepast.

Chopard L.U.C XP Urushi Year of the Dragon

De artistieke, stijlvolle wijzerplaat van de Chopard L.U.C XP Urushi Year of the Dragon is geïnspireerd op Chinese tradities en toont een mythische draak die symbool staat voor kracht en geluk. De zwarte wijzerplaat is door de wereldberoemde Maki-e-meester Minori Koizumi, van het eeuwoude Japanse atelier Yamada Heiando, handmatig gedecoreerd met delicate Urushi lak, goudpoeder en inlays van parelmoer. 

Roger Dubuis Excalibur Dragon Monotourbillon

Met het Jaar van de Draak als grote inspiratie verenigt de Excalibur Dragon Monotourbillon powerdesign en innovatie. Roger Dubuis heeft de 42 mm kast vervaardigd uit 18 karaat roségoud met een saffierglazen kastbodem. De mythische, krachtige en abstracte draak is uitgevoerd in 27 individuele elementen van messing, aan de zijkanten verfraaid met zwarte lak en een roségouden bovenlaag. De 25 verschillende niveaus versterken een inventief, dynamisch 3D-effect met volume en vitaliteit. De band is van zwart kalfsleer.