5x

De fijnste wellnessrituelen in Phuket

Waar ter wereld kom je, zeker na zo een turbulent jaar als het afgelopen, beter tot rust dan in… Phuket? Precies! Dit Thaise eiland in het zuidwesten van het land wordt ook wel de ‘parel van de Andamanse Zee’ genoemd en met haar prachtige natuurlijke omgevingen is deze plek ideaal voor een reis naar verjonging. In dit boeddhistische land wordt men van jongs af aan geleerd dat een gemoedsrust voortkomt uit een gezond lichaam en dat schoonheid van binnenuit straalt. Bovendien zorgt een sterke geest van collectiviteit ervoor dat ze de pijn en het ongemak van anderen willen verlichten. Vandaar hun uitmuntende vrijgevigheid en servicegerichtheid bij het geven van diverse zen behandelingen. Juist, jouw wellnessretraite start hier!

1. Traditionele Thaise massage

De traditionele Thaise massage is al decennia lang onderdeel van de kunst, wetenschap en cultuur van de voorouderlijke Thaise gezondheidszorg. In deze massage wordt een bepaalde lichamelijke manipulatie toegepast waarbij de beoefenaar helpt het lichaam, de energie en de structuur van de patiënt opnieuw in evenwicht te brengen, om zo ziekten te behandelen die worden veroorzaakt door de obstructie van de energiestroom langs de meridiaanlijnen die het menselijk lichaam doorkruisen. Nuad Thai, zoals de traditionele Thaise massage officieel heet en sinds 2019 deel uitmaakt van de Unesco-lijst beschermd immaterieel erfgoed, heeft zijn wortels in zelfzorg in de Thaise boerensamenleving van vroeger; elk dorp had massagegenezers tot wie dorpelingen zich zouden wenden als ze spierpijn hadden van het werken in het veld. In de loop van de tijd zijn deze ervaringen geëvolueerd tot een formeel kennissysteem. De traditionele Thaise massage helpt opgebouwde spanning los te laten, de bloedcirculatie te verbeteren en het lichaam te ontdoen van gifstoffen.

Tip: Boek een Thaise massagesessie bij Coqoon Spa at The Slate. Naast de geweldige technieken, komt dit heiligdom in de vorm van een gigantische cocon, prachtig gebouwd in hout. Het biedt een gevoel van veiligheid en wedergeboorte. Na de massage voel je je zo licht en mooi als een vlinder!

2. Holistische spa

Een holistische spa is een soort spa waar je speciale behandelingen krijgt om geest, ziel en lichaam te ontspannen, perfect om angst- en stressniveaus te verminderen zodat het lichaam zich gevoed en volledig ontspannen kan voelen. Een holistische behandeling is eigenlijk een programma met meerdere stappen en behandelingen om bijvoorbeeld je geest te kalmeren en te herstellen van de lockdowns in het verleden. Zo’n ceremonie start in een stoomkamer om de poriën te vergroten en de huid klaar te maken voor de komende behandelingen, gevolgd door een bodyscrub of bodyscrub wrap, daarna een detoxmassage en tot slot een gezichtsbehandeling. Of een ontgiftend lichaamsmasker om overtollig vocht en gif uit het lichaam te verwijderen, gevolgd door een diepe lichaamsmassage om de spanning en vermoeidheid weg te smelten. Daarna volgt een ontspannende voetmassage, eindigend met een rustgevend kruidenbad. Een weldaad voor lichaam en geest!

Tip: Kies een arrangement van een halve dag (Detox & Recharge of Stress Release) bij Sati Spa bij Intercontinental. De fantastische behandelingen door professionele therapeuten en de prachtige omgeving zorgen voor een onvergetelijke spa-ervaring.

3. Buitenactiviteiten in de zon

Een gezonde vakantie staat onlosmakelijk verbonden met exercises! Zeker buiten in de zon, op het prachtige Phuket. Het verbetert je mentale welzijn, voorziet je van vitamine D, verhoogt je gevoel van eigenwaarde, bevordert het geheugen, vermindert stress, kalmeert je angst, geeft je een betere nachtrust en versterkt je immuniteit. Phuket is een groot eiland met diverse landschappen en prachtige natuurlijke omgevingen voor toffe buitenactiviteiten zoals snorkelen in het kristalheldere water, wandelen in een tropisch bos, zwemmen in een junglewaterval en kajakken tussen de mangroven.


Tip: Verblijf in Nai Harn en geniet van watersporten op het fantastische strand. Stand Up Paddle-boarding is geweldig voor balans en focus. Kajakken is ideaal om te sporten in de natuur. Als je iets serieuzer wilt, biedt het resort ook een Thaise boksles, ook perfect als je wat gewicht wilt verliezen.

4. Yoga aan zee

Studies hebben aangetoond dat yoga dé oplossing is voor onder meer slapeloosheid, spijsverteringsklachten, vermoeidheid en stress. Yoga mag dan ook niet in je wellnessvakantie ontbreken. Door zowel lichaam als geest soepel, gezond en in balans te houden, kan yoga ook een anti-aging en levensverbeterende oefening worden genoemd. Wanneer je een professionele cursus in Phuket volgt, leer je een balans tussen dagelijkse fysieke asana-beoefening, meditatie, filosofie en de hulpmiddelen en middelen om je beoefening voort te zetten wanneer je thuiskomt. Je gepersonaliseerde yogaretraite omvat sessies die leren om in het heden te denken, om stress los te laten en in het huidige moment te zijn, en te luisteren en te observeren met een open geest en hart. Stel je voor dat je yoga doet aan het strand, frisse gejodeerde lucht uit de zee inademt en luistert naar het rustgevende geluid van de golven…

Tip: Reserveer een yogaretreat bij Amatara om een ​​uitstekende kans te krijgen om je yoga-practice te verkennen en te verdiepen. Het programma kan individueel worden aangepast om tegemoet te komen aan zowel beginners als gevorderde yogabeoefenaars.

5. Heerlijk en gezond eten

Phuket is niet alleen een strandbestemming, maar ook een gastronomische bestemming. De Thaise gastronomie is een van de meest geliefde keukens ter wereld en staat bovendien bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Thais eten, dat voornamelijk bestaat uit rijst, minder vlees en veel groenten en kruiden, is lekker, licht verteerbaar en praktisch medicinaal. Aromatische kruiden en opwindende specerijen geven verrijkte smaken en snel verzadiging (waardoor je minder eet, hello beach body!). Bovendien bevatten ze antioxidanten en vezels die je immuniteit helpen versterken. Als je tegen heet eten kunt bieden chili’s je ook een verwarmende stof die endorfine stimuleert en je lichaamstemperatuur verhoogt, waardoor je sneller vet verbrandt.

Tip: Boek een tafel bij restaurant PRU, onder leiding van een uitstekende Nederlandse chef-kok, beloond met één Michelinster. PRU heeft Thais eten naar een ander niveau getild, met ongelooflijke creativiteit en verfijning.

Good to know

– Phuket is open zonder quarantaineprint voor volledig gevaccineerde reizigers vanaf juli 2021
– Must-have: Certificate of Entry (COE, eenvoudige aanvraag online), PCR-test (72 uur) en reisverzekering
– Geen visum voor Nederlanders bij een verblijf van minder dan 45 dagen
– Regels kunnen veranderen, ga naar toerisme-thailand.nl of neem contact op met thailand@usp.nl