Reisinspiratie

De mooiste reisboeken

De komende tijd moeten we nog even binnen blijven en we kunnen voorlopig nog niet op reis. Gelukkig komt er ooit een einde aan deze onzekere tijd en kunnen we wel alvast dromen van prachtige reizen. Wij delen de mooiste reisboeken vol reisinspiratie om de mooiste plekken ter wereld te ontdekken! Raak geïnspireerd en droom weg van prachtige bestemmingen!

Wat is de állermooiste plek ter wereld? Het Metropolitan Museum of Modern Art in New York, de beroemde zebrapaden van Shibuya in Tokyo of het Thaise eiland Ko Tao? Je vindt het antwoord in het boek ‘Ultieme bestemmingen’, waarin Lonely Planet de vijfhonderd mooiste bestemmingen ter wereld op een rijtje heeft gezet. Een combi van populaire toeristische spots, onontdekte parels en inspirerende verhalen waardoor jouw bucketlist zeker vijfhonderd bestemmingen rijker is!

Backpacklovers

Kun jij niet wachten om je backpack uit de kast te halen? Dan is het boek ‘Backpackbestemmingen’ echt iets voor jou! De mooiste backpackbestemmingen worden uitgebreid omschreven. Van de lokale cultuur tot de beste reistijd: alle ins & outs die je moet weten! Het boek staat vol inspirerende teksten en de mooiste beelden, waardoor jouw wanderlust nóg groter wordt. Ook staat het boek vol backpacktips. Ook perfect voor de beginnende backpacker.

Staycation

Voor vakantieliefhebbers die liever dichtbij huis blijven is er ook genoeg leuks te lezen. In de ‘Staycation Guide’ van Anne de Buck (bekend van Your Little Black Book) vind je oneindig veel tips voor de leukste restaurants, koffietentjes, concept stores en wijnbars in Nederland en België die je zéker moet bezoeken na de quarantaine.

Rust & ruimte

Na het vele thuisblijven zal het ongetwijfeld fijn zijn om weer omringd te worden door ruimte, natuur en frisse lucht – vooral als je niet heel groot woont. In National Geographics boek ‘Wereldplekken’ vind je de mooiste afgelegen plekken ter wereld, die zijn vastgelegd door wereldberoemde natuurfotografen. Perfect om lekker even weg te dromen. Een eyecatcher op je koffietafel!

All by yourself

Ben je er door de quarantaine achter gekomen dat in je eentje zijn helemaal niet zo erg is? Dan is een soloreis echt iets voor jou! Het boek ‘Solo reizen’ van Liesbeth Rasker leert je alles over zelfstandigheid, zelfredzaamheid en omgaan met tegenslagen. Een super leerzaam boek mét inspirerende boodschap: de wereld ligt aan je voeten en daar heb je helemaal niemand voor nodig!