dit zijn de vakantietrends voor 2020

must visit

Bucketlist bestemmingen 2020

Januari is dé maand om vakantieplannen te maken voor het nieuwe jaar. Waar gaan we dit jaar massaal naartoe? Ver van huis of toch dichterbij? De meest opvallende trends voor komend jaar hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Verantwoord en sustainable

Verantwoord reizen wordt dit jaar nog belangrijker. Steeds vaker zie je bij het boeken van een vakantie of een vlucht de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren. Bij Sunweb zijn geboekte vakanties standaard CO2– neutraal, daar worden we blij van! Bij accommodaties wordt ook steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Accommodaties proberen plasticgebruik te minderen en steeds meer excursies zijn duurzaam van aard. Talkies verdiept zich momenteel in alles wat met duurzaamheid te maken heeft, wat je in de tweede editie van dit jaar leest. Die ligt in de winkels vanaf 13 maart!

Easy & fast

Urenlang het internet afstruinen naar een vlucht en vervolgens een hotel uitkiezen; het is niet voor iedereen weggelegd. Het boeken van een pakketreis blijft dan ook populair. Een groot aantal mensen boekt hun zomervakantie al in januari, om zeker te zijn dat ze de vakantie boeken waar ze naar verlangen. Bij last-minutes is er minder keuze in pakketreizen en kun je net misgrijpen. Door vroeg te boeken zijn de beste deals beschikbaar en is er een ruim aanbod aan accommodaties. Waar wacht je op?!

Island life

Voor dit jaar heeft Sunweb bekendgemaakt dat Griekenland en Spanje tot nu toe de meest geboekte bestemmingen zijn. Bij families zijn de Canarische Eilanden, Balearen, Turkije en Griekse bestemmingen zoals Kreta, Kos en Rhodos populaire bestemmingen. Love couples verblijven liever op kleinere eilanden zoals Zakynthos, Corfu of Ibiza. Ook de Portugese Algarve is erg geliefd!